Heracles Almelo heeft de oefencampagne afgesloten met een nederlaag bij Helmond Sport. Arne Naudts tekende op slag van rust voor de enige treffer. 

Helmond Sport gevaarlijker
Heracles Almelo had vanaf het eerste fluitsignaal het meeste balbezit maar deed daar te weinig mee. Helmond Sport loerde op de counter en werd in de twintigste minuut voor het eerst gevaarlijk. Arne Naudts tikte van dichtbij over. De spits was in de 26ste minuut dichtbij een treffer maar deze keer werd zijn inzet van de doellijn gehaald. Janis Blaswich moest vijf minuten later aan de bak. Hij pareerde eerst een schot van Tibeau Swinnen en had daarna minder moeite met de rebound van Arne Naudts. 

De formatie van Frank Wormuth had moeite met het creëren van kansen maar in de 39ste minuut dwong Adrian Dalmau doelman Stijn van Gassel tot een redding. Nauwelijks een minuut later probeerde Kristoffer Peterson het met een lobje maar dat belandde op het dak van het doel. Helmond Sport kwam op slag van rust op voorsprong. Arne Naudts kon vanuit een hoekschop inkoppen. 

Twee keer paal 
Heracles Almelo had ook na de rust het meeste balbezit maar de compact spelende thuisclub gaf weinig weg. Adrian Dalmau schoot in de 57ste minuut op de paal en zeven minuten later stond Stijn van Gassel op de goede plek bij een schot van Kristoffer Peterson. De rode kaart voor Maximilian Rossmann in de 68ste minuut, hij legde een doorgebroken speler neer, was een streep door de rekening van de Almelose plannen. 

Frank Wormuth bracht eerst Stephan Sama en voerde even later nog vier wissels door om nog iets te forceren met tien man. Heracles Almelo drukte de gastheren af en toe ver terug en was in de 86ste minuut dichtbij een treffer. De kopbal van Reuven Niemeijer spatte op de paal uiteen. 

Helmond Sport – Heracles Almelo 1-0 (1-0)
45.Arne Naudts 1-0
Rode kaart: Maximilian Rossmann 

Opstelling: Janis Blaswich, Jelle van Benthem (46.Tim van de Berg), Maximilian Rossmann, Robin Pröpper, Dario van den Buijs (46.Bart van Hintum), Mohammed Osman (78.Reuven Niemeijer), Yoëll van Nieff (70.Stephen Sama), Lerin Duarte (46.Alexander Merkel), Brandley Kuwas (78.Silvester van der Water), Adrian Dalmau (78.Vincent Vermeij) en Kristoffer Peterson (78.Zeki Erkilinc). 

Scheidsrechter Allard Lindhout