Op Sportpark Wiesel in Apeldoorn, waar v.v. WWNA haar thuiswedstrijden speelt, werd vanavond de vriendschappelijke wedstrijd tussen Heracles Almelo en Fiorentina gespeeld. De club uit de Serie A was met 0-2 te sterk voor de Heraclieden. Doelpuntenmakers aan de zijde van Fiorentina waren Eysseric en Chiesa.

Rode kaart overschaduwt eerste helft
Beide teams leken de wedstrijd als serieuze test voor de competitie te zien. Heracles Almelo begon voortvarend van start tegen de op papier sterkere Italianen. De Heraclieden veroverden veel ballen door veel energie in het druk zetten te leggen. Tot echte kansen kwamen de teams niet in de beginfase.

Na ruim een kwartier speler kregen de mannen uit Florence meer grip en dat leverde gelijk een doelpunt op. De Almelose achterhoede had moeite met de snelheid van de rappe Chiesa en Van Hintum maakte een overtreding. De penalty werd feilloos binnengeschoten door Valentin Eysseric, 0-1. Vervolgens kwamen een aantal overtredingen aan de kant van Heracles Almelo met een gele kaart voor Van Nieff tot gevolg. De eerstvolgende overtreding was eerder ongelukkig dan ontzettend lomp. Desondanks zag de scheidsrechter zich genoodzaakt over te gaan tot een rode kaart voor Niemeijer. Heracles Almelo moest verder met tien man.

Tot aan de rust had Heracles Almelo heel veel moeite om van eigen helft af te komen. Fiorentina had veelvuldig balbezit en Heracles Almelo kon daar geen druk op krijgen. Bij een schaarse moment dat de bal wel werd veroverd, zag Mohammed Osman keeper Lafont voor zijn doel staan en hij probeerde het van eigen helft. Lafont doorzag het echter en keerde de bal. Aan de andere kant was het gelijk raak. Vlak voor rust scoorde Chiesa die wederom op zijn snelheid werd benut en liet Blaswich kansloos, 0-2.

Met elf man herstelt Heracles Almelo zich prima
In overleg met de scheidsrechter mocht Heracles Almelo weer met elf man starten aan de tweede helft. Duarte nam de plek in die Niemeijer achterliet. Daarmee knokte Heracles Almelo zich weer in de wedstrijd en kon het verder bouwen waar het in de voorbereiding om te doen was. Dat was terug te zien aan het spel van de Almeloërs.

Via Peterson, Dalmau en Duarte creëerden al enkele kleinere kansen. Peterson kopieerde bijna zijn treffer van de oefenwedstrijd tegen Kasimpasa. Heracles Almelo was de ploeg die in de tweede helft de meeste aanspraak maakte op een doelpunt. In de 77e minuut was de grootste kans niet besteed aan Peterson. Osman zette de Zweed met een heerlijke steekpass één op één met de keeper, maar de aanvaller schoot recht door het midden.

In de slotfase probeerde Heracles Almelo nog aan te dringen, maar het resulteerde niet in een treffer. Van Nieff dook nog naar de bal vanaf de penaltystip, maar het mocht niet zo wezen. Zijn kopbal vloog voorlangs. Daarmee maakte de scheidsrechter gelijk een eind aan de wedstrijd.

Heracles Almelo – Fiorentina 0-2 (0-2)
20. Valentin Eysseric 0-1, 44. Federico Chiesa 0-2.

Opstelling Heracles Almelo: Janis Blaswich (46. Michael Brouwer), Wout Droste, Maximilian Rossmann, Robin Pröpper, Bart van Hintum, Yoëll van Nieff, Mohammed Osman, Reuven Niemeijer (46. Lerin Duarte), Brandley Kuwas, Adriàn Dalmau (53. Alexander Merkel), Kristoffer Peterson.