Heracles Almelo heeft de oefenwestrijd tegen Jong Rosenborg BK met 5-0 gewonnen. Silvester van der Water (3x) en Vincent Vermeij (2x) namen de treffers voor hun rekening. 

Treffers Vermeij en Van der Water
Heracles Almelo zocht in de beginfase het initiatief maar Rosenborg BK zorgde in deze fase voor meer gevaar. Koen Bucker redde in de elfde minuut op een schot van Robin Lorentzen en vijf minuten later had hij geluk dat Warren Kamanzi op de lat mikte. Het eerste wapenfeit van Heracles Almelo volgde in de zeventiende minuut.. Het schot van Dario van den Buijs ging net naast. 

Het was Vincent Vermeij die de wedstrijd zou openbreken. De spits miste in de twintigste minuut eerst een dot van een kans door van dichtbij voorlangs te mikken. Een handvol seconden later kreeg hij de 1-0 op een presenteerblaadje aangeboden nadat de Noorse doelman bij de spelhervatting in de fout ging. De 2-0 van Silvester van der Water liet niet lang op zich wachten. De rechtsbuiten slalomde in de 28ste minuut door de vijandelijke defensie en prikte keurig binnen. .

Heracles Almelo had de gasten uit Trondheim in deze fase aardig in de tang en Zeki Erkilinc was in de 32ste minuut dichtbij een derde treffer. De linksbuiten ondernam een rush door de Noorse defensie maar mikte uiteindelijk rakelings naast. Het restant van de eerste helft bood voldoende mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Het veldspel was verzorgd maar de eindpass had af en toe beter gekund. 

Goed begin tweede helft
Het begin van de tweede helft was uitstekend en in de 49ste minuut werd er soepel door de Noorse defensie gecombineerd. Vincent Vermeij fungeerde als aangever en Silvester van der Water schoof gedecideerd binnen. Drie minuten later voorkwam Tobias Bjornbye een vierde treffer door een inzet met het hoofd van de doellijn te halen en een aantal minuten later werd een treffer van Lerin Duarte afgekeurd wegens buitenspel. 

Heracles Almelo had de wedstrijd onder controle en bleef zoeken naar meer doelpunten. Een kopbal van Vincent Vermeij ging in de 62ste minuut voorlangs en twee minuten later kopte Stephen Sama uit een hoekschop net over. Vincent Vermeij kreeg weer een minuut later een volgende kans maar stuitte deze keer op doelman. Zeki Erikilinc was de volgende die het probeerde. Het schot ging in de 66se minuut net naast. 

Het volgende kwartier had weinig te bieden maar in de 82ste minuut viel het vierde doelpunt. Vincent Vermeij kon opnieuw profiteren van matig uitverdedigen aan de kant van Rosenborg BK. De wedstrijd werd daarna rustig uitgespeeld en in de negentigste minuut zorgde Silvester van der Water voor het slotakkoord door de bal in de verre hoek te mikken.. 

Heracles Almelo – Jong Rosenborg BK 5-0 (2-0)
20.Vincent Vermeij 1-0, 28.Silvester van der Water 2-0, 49.Silvester van der Water 3-0, 81.Vincent Vermeij 4-0, 90.Silvester van der Water 5-0 

Opstelling: Koen Bucker (46.Michael Brouwer), Tim Breukers, Stephen Sama, Tim van de Berg, Lennart Czyborra, Dario van den Buijs, Alexander Merkel (46.Jelle van Benthem), Lerin Duarte (77.Tarik Kada), Silvester van der Water, Vincent Vermeij en Zeki Erkilinc.