Doelman Harm Zeinstra (29) heeft besloten per direct een punt te zetten achter zijn profvoetbalcarrière. Daarmee komt er na een seizoen een einde aan de samenwerking tussen Zeinstra en Heracles Almelo. Koen Bucker (22) is vastgelegd als nieuwe doelman. Hij komt over van AZ en tekent een tweejarig contract met een optie voor nog een seizoen.

Bedrijfsleven
Zeinstra gaat zich vanaf heden focussen op een carrière in het bedrijfsleven. Hij vertelt: “Ik was op zoek naar een uitdaging op andere vlakken en wilde graag ambities waarmaken die ik niet direct in mijn voetbalcarrière terug vond. Ik kreeg de kans om als consultant aan de slag te gaan bij NMC Bright, een adviesbedrijf in de sportwereld. Daarnaast ga ik een master volgen aan het Johan Cruyff Institute. Dat plaatje heeft mij doen besluiten deze stap te maken.” 

De doelman stond in zijn voetballoopbaan onder contract bij sc Heerenveen, FC Emmen en SC Cambuur voordat hij vorig jaar zomer de overstap naar Heracles Almelo maakte. “Vanaf mijn tiende ben ik dagelijks met voetbal bezig geweest. Het zal wennen zijn dat dat vanaf nu niet meer het geval is, maar ik zie deze stap dermate zitten dat ik enorm gemotiveerd ben om de switch te maken.”

Technisch manager Mark-Jan Fledderus: “De keuze van Harm om zijn voetballoopbaan te beëindigen en zich te richten op zijn maatschappelijke carrière kunnen wij als club alleen maar respecteren. Harm heeft ons ingelicht over zijn wens, maar heeft ons de tijd gegeven een opvolger vast te leggen. In die periode heeft hij nog altijd maximale inzet getoond. Dat tekent zijn persoon.”

Bucker nieuwe doelman
In Koen Bucker is een opvolger van Zeinstra gevonden. De geboren Zaandammer onderging maandag de medische keuring en zette vanmorgen zijn handtekening onder zijn contract. Bucker vertelt: “Ik ben blij om hier te hebben getekend en heb enorm veel zin in het seizoen. Heracles Almelo is een mooie club, waar ik me verder hoop te ontwikkelen.”

Fledderus: “We hebben bewust gekozen voor een jonge talentvolle doelman als Koen. We kennen zijn kwaliteiten en geloven dat hij bij Heracles Almelo een volgende stap kan maken.”