Heracles Almelo en FC Metz hebben overeenstemming bereikt over de overgang van Jamiro Monteiro. De middenvelder vertrekt per direct naar de club in de Franse tweede divisie.

Monteiro kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd in Almelo: “Ik heb een prachtig jaar bij Heracles Almelo beleefd. De club heeft mij de kans gegeven me in de Eredivisie te laten zien. Daar wil ik iedereen voor bedanken. Ik zal de club, mijn teamgenoten en de supporters missen en wens ze alle goeds voor komend seizoen. Uiteraard zal ik Heracles Almelo vanuit Frankrijk blijven volgen.”

Mark-Jan Fledderus: “Monteiro heeft zich het afgelopen seizoen zeer goed ontwikkeld. Zodanig dat er interesse voor hem was. We hebben uiteindelijk met FC Metz een akkoord bereikt over een transfer. Een compliment voor Jamiro zelf, maar ook voor ons als club, dat iemand zich bij ons zo snel kan ontwikkelen en een transfer afdwingt. We wensen hem veel succes bij deze volgende stap in zijn carrière.”

De 24-jarige middenvelder kwam vorig seizoen over van SC Cambuur. Na de eerste vier speelrondes halverwege de wedstrijd te hebben ingevallen, speelde hij vanaf het duel tegen PEC Zwolle nagenoeg alle wedstrijden vanaf de eerste minuut. In totaal speelde Monteiro 33 Eredivisieduels voor Heracles Almelo, waarin hij vier keer doel trof.