In Vriezenveen heeft Heracles Almelo zaterdagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen het Turkse Kasimpasa. Het duel duurde 82 minuten. Wegens zware regenval besloot de arbiter om acht minuten voor tijd af te fluiten.

Meest gevaarlijke ploeg
Heracles Almelo was in de eerste helft de meest gevaarlijke ploeg. Na enkele waarschuwingen kwam de ploeg na een kwartier spelen echt dichtbij het eerste doelpunt van de middag. Uit een vrije trap hadden achtereenvolgens Maximilian Rossmann en Robin Pröpper de 1-0 op de voet, maar kwamen ze beiden een teenlengte te kort. Kort daarna kwam Adrián Dalmau wel tot een schot, maar stond de doelman op de goede plek. Na de drinkpauze halverwege de eerste helft bleef Heracles Almelo de bovenliggende partij. Het was Kristoffer Peterson die het overwicht kracht bij zette met een doelpunt. Reuven Niemeijer en Brandley Kuwas brachten de buitenspeler in stelling. Peterson profiteerde van de verkregen ruimte en krulde de bal op fraaie wijze binnen. Nagenoeg uit het niets kwam Kasimpasa vlak voor rust met de gelijkmaker. Van dichtbij schoot Mbaye Diagne raak. Spelers van Heracles Almelo appelleerden voor buitenspel, maar het doelpunt bleef staan.

Ander beeld in de tweede helft
Met tien wisselingen in de ploeg (alleen doelman Michael Brouwer bleef staan) begon Heracles Almelo aan de tweede helft. In die 45 minuten was het wedstrijdbeeld anders dan in de eerste helft. Echt grote kansen wisten beide ploegen niet te creëren. Alleen Tarik Kada was in de 75e minuut gevaarlijk. Hij krulde de bal net voorlangs het doel. Dat deed hij terwijl de wolken zich boven Vriezenveen samenpakten. De regenval werd op een gegeven moment zo heftig dat de arbiter besloot vroegtijdig naar de kant te gaan.

Deze donkere wolken pakten zich een klein uur geleden samen boven Vriezenveen. #herkas pic.twitter.com/IfeyH9MJOq— Heracles Almelo (@HeraclesAlmelo) 28 juli 2018

Heracles Almelo – Kasimpasa 1-1 (1-1)
33.Kristoffer Peterson 1–0,  43.Mbaye Diagne 1-1

Heracles Almelo eerste helft: Michael Brouwer, Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Robin Pröpper, Lennart Czyborra, Yoëll van Nieff, Reuven Niemeijer, Mohammed Osman, Brandley Kuwas, Adrián Dalmau en Kristoffer Peterson

Heracles Almelo tweede helft: Michael Brouwer, Tim van de Berg, Stephen Sama, Dario van den Buijs, Bart van Hintum, Niels Leemhuis, Lerin Duarte, Tarik Kada, Joey Konings, Vincent Vermeij en Zeki Erkilinc