In het Polman Stadion heeft Heracles Almelo woensdagavond de oefenwedstrijd tegen Almere City gewonnen. Het werd 2-1. Onder toeziend oog van zo’n tweeduizend toeschouwers maakten Kristoffer Peterson en Adrián Dalmau de Almelose doelpunten.

Gasten openen de score
Het openingsdoelpunt van de wedstrijd kwam tot stand uit een hoekschop van Almere City. Na een hachelijke situatie voor het doel van Janis Blaswich ging de bal tegen de touwen. Het doelpunt kwam op naam van Faris Hammouti, maar leek via een Heraclied het doel in te gaan. Heracles Almelo stelde snel orde op zaken. Drie minuten nadat de ploeg van trainer Frank Wormuth op achterstand kwam, trok Kristoffer Peterson de stand met een droge knal gelijk. Later in de eerste helft waren Mohammed Osman (zijnet) en Silvester van der Water (schot net over) nog in kansrijke positie, maar was het Adrián Dalmau die het tweede Almelose doelpunt van de avond maakte. Hij draaide knap weg bij zijn tegenstander en schoof de bal via de binnenkant van de paal binnen.

Paal
Vroeg in de tweede helft kreeg Heracles Almelo via de voet van Silvester van der Water de kans om de score uit te bouwen. Het schot van de buitenspeler ging echter tegen de paal. Later had een poging van Adrián Dalmau een doelpunt verdiend, maar bleef slechts een hoekschop over. In de absolute slotfase kreeg de Spanjaard opnieuw een goede mogelijkheid op een doelpunt, maar was de doelman van Almere City net op tijd bij de bal.

Zaterdag oefent Heracles Almelo in Vriezenveen tegen het Turkse Kasimpasa.

Heracles Almelo – Almere City FC 2-1 (2-1)
9.Faris Hammouti 0-1, 12.Kristoffer Peterson 1-1, 36.Adrián Dalmau.

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Wout Droste, Maximilian Rossmann, Robin Pröpper, Bart van Hintum (71.Lennart Czyborra), Mohammed Osman (71.Dario van den Buijs), Lerin Duarte (71.Niels Leemhuis), Yoëll van Nieff (81.Brandley Kuwas), Silvester van der Water (84.Tarik Kada), Adrián Dalmau en Kristoffer Peterson (77.Zeki Erkilinc)