Op het sportcomplex van ASV’57 Aadorp heeft Heracles Almelo dinsdagavond een ruime overwinning geboekt op FC Volendam. De ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie werd met 5-2 verslagen. Reuven Niemeijer, Zeki Erkilinc (twee keer), Joey Konings en Dario van den Buijs waren trefzeker.

Erkilinc laat zich gelden
In de eerste eerste helft liet Zeki Erkilinc zich gelden. De buitenspeler was betrokken bij de eerste twee doelpunten aan Almelose zijde. Na een kwartier gaf de buitenspeler de voorzet van waaruit Reuven Niemeijer de bal achter FC Volendam-goalie Van Stappershoef schoot. Zeven minuten later werd de doelman opnieuw gepasseerd. Nu was Erkilinc het eindstation van de aanval, die van achteruit begon en op verzorgde wijze werd uitgevoerd. De derde van de avond kwam van de voet van Joey Konings. In de extra tijd van de eerste helft maakte hij met een hard schot Heracles Almelo’s derde van de avond.

Scherpe hervatting
Heracles Almelo kwam na rust scherp uit de kleedkamer. Al na twee minuten was opnieuw Zeki Erkilinc trefzeker. Het was de eerste keer in de oefencampagne dat het overgrote deel van de basiself ook in de tweede helft aan de aftrap verscheen. Een volgend doelpunt liet tot een kwartier voor tijd op zich wachten. FC Volendam was dit keer trefzeker. Doelman Michael Brouwer kon na een goed schot van afstand een tegendoelpunt niet voorkomen. Verdediger Dario van den Buijs bracht de marge terug tot vier door een voorzet van Vincent Vermeij binnen te tikken. Dat gebeurde vrijwel direct nadat zowel Heracles Almelo als FC Volendam grote kansen op een treffer lieten liggen. Vlak voor tijd maakte FC Volendam de 5-2.

Woensdagavond oefent Heracles Almelo in het eigen Polman Stadion tegen Almere City. De aftrap is om 19.00 uur, toegang is gratis.

Heracles Almelo – FC Volendam 5-2 (3-0)
14.Reuven Niemeijer 1-0, 21.Zeki Erkilinc 2-0, 45.Joey Konings 3-0, 47.Zeki Erkilinc 4-0, 74.Anthony Berenstein, 83.Dario van den Buijs 5-1, 89.Martijn Kaars 5-2.

Heracles Almelo:Michael Brouwer, Tim Breukers, Tim van de Berg, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra (46.Jelle van Benthem), Reuven Niemeijer (46.Lerin Duarte), Joey Konings (66.Jamiro Monteiro), Niels Leemhuis (61.Yoëll van Nieff), Brandley Kuwas, Vincent Vermeij en Zeki Erkilinc (67.Zeki Erkilinc)