Heracles Almelo heeft het trainingskamp in Billerbeck afgesloten met een gelijkspel. De oefenwedstrijd tegen Preussen Münster eindigde in 2-2. Adrián Dalmau en Kristoffer Peterson waren trefzeker.

Snelle achterstand
Na een eerste waarschuwing kort ervoor, kwam Heracles Almelo in de achtste minuut op achterstand. Tobi Warschewski vocht zich door de Almelose defensie en rondde koelbloedig af. Ploeggenoot Tobias Rühle verdubbelde na een half uur spelen de voorsprong voor Preussen Münster. Het was aan Adrián Dalmau te danken dat de 0-2 stand bij rust niet nog op het scorebord stond. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft kreeg de aanvaller op het middenveld de bal, ging hij er met alle ruimte voor zich alleen vandoor en verschalkte hij na een lange dribbel de doelman.

Tweede helft
Het compleet gewijzigde elftal van Heracles Almelo na rust wist aan de score lange tijd niets te veranderen. Mogelijkheden daartoe waren er wel. Zo waren er schoten van Silvester van der Water en Reuven Niemeijer. De gelijkmaker viel uiteindelijk toch: in de 85e minuut schoot Kristoffer Peterson in de verre hoek raak.

Heracles Almelo – Preussen Münster 2-2 (1-2)
8.Tobi Warschewski 0-1,  30.Tobias Rühle 0-2, 40.Adrián Dalmau 1-2, 85.Kristoffer Peterson 2-2.

Heracles Almelo 1e helft: Janis Blaswich, Jelle van Benthem, Robin Pröpper, Dario van den Buijs, Lerin Duarte, Jamiro Monteiro, Mohammed Osman, Tarik Kada, Zeki Erkilinc, Adrián Dalmau en Brandley Kuwas

Heracles Almelo 2e helft:Michael Brouwer, Tim Breukers, Wout Droste, Stephen Sama, Tim van de Berg, Reuven Niemeijer, Niels Leemhuis, Joey Konings, Silvester van der Water, Vincent Vermeij en Kristoffer Peterson