Op de Open Dag van Sportfreunde Lotte heeft Heracles Almelo een oefenwedstrijd tegen de Duitsers met 2-1 verloren. De ploeg van Frank Wormuth stond bij rust met 1-0 achter. Silvester van der Water maakte in de tweede helft het Almelose doelpunt.

Opvallende tegentreffer
De voorsprong van de thuisploeg kwam op bijzondere wijze tot stand. Aan de zijde van Heracles Almelo was Maximilian Rossmann geblesseerd. Om een wissel voor de oud-speler van Sportfreunde Lotte mogelijk te maken werkte Heracles Almelo de bal buiten de lijnen. De thuisploeg wilde van niets weten, gooide snel in en maakte de openingstreffer. Aygün Yildirim was de gevierde man, terwijl de spelers van Heracles Almelo zich beklaagden bij de scheidsrechter. Het doelpunt van Sportfreunde Lotte was de eerste echte kans voor de Duitsers. Heracles Almelo kreeg tot de tegentreffer een mogelijkheid via Kristoffer Peterson. Hij schoot de bal in de handen van de doelman. 

Gelijkmaker
Met tien gewijzigde namen (Stephen Sama -hij traint ook in Billerbeck mee met de ploeg- verving Rossmann in de eerste helft) begon Heracles Almelo aan de tweede helft. Zeki Erkilinc raakte vroeg in de tweede helft de lat. Even later viel de gelijkmaker wel. Silvester van der Water schoot de bal tegen de touwen na een goede combinatie met Adrián Dalmau. 

Erg lang wist Heracles Almelo de gelijke stand niet op het scorebord te houden. Een paar minuten na de treffer van Van der Water zette Noah Plume de Duitsers opnieuw op voorsprong. Het bleef bij 2-1 voor Sportfreunde Lotte.

Zaterdag oefent Heracles Almelo om 14.00 uur in Billerbeck tegen Preussen Münster.

SF Lotte – Heracles Almelo 2-1 (1-0)
32.Aygün Yildirim 1-0, 68.Silvester van der Water, 1-1, 70.Noah Plume 2-1. 

Heracles Almelo 1e helft: Janis Blaswich, Wout Droste, Maximilian Rossmann (33.Stephen Sama), Robin Pröpper, Bart van Hintum, Reuven Niemeijer, Yoëll van Nieff, Lerin Duarte, Brandley Kuwas, Vincent Vermeij en Kristoffer Peterson.

Heracles Almelo 2e helft: Michael Brouwer, Tim Breukers, Stephen Sama, Dario van den Buijs, Tim van de Berg, Mohammed Osman, Joey Konings, Niels Leemhuis, Silvester van der Water, Adrian Dalmau en Zeki Erkilinc.