Heracles Almelo heeft de Open Dag afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Jong Ajax. De formatie van Frank Wormuth won met 3-1 dankzij de treffers van Joey Konings (2x) en Adrian Dalmau. Kaj Sierhuis scoorde namens de bezoekers. 

Treffers Joey Konings
De wedstrijd was twee minuten oud toen Joey Konings al dichtbij een treffer was. De spits kopte uit een voorzet van Bart van Hintum voorlangs. Jong Ajax werd in de negende minuut voor het eerst gevaarlijk maar het afstandsschot van Robin Schouten ging naast. Heracles Almelo werd in de achttiende minuut opnieuw gevaarlijk. Zeki Erkilinc tekende voor een rush aan de linkerkant. Brandley Kuwas mikte uit diens voorzet rakelings over. Het tweede gevaarlijke moment van Jong Ajax kwam opnieuw van afstand maar het schot van Teun Bijleveld ging naast. 

Het was Joey Konings die de wedstrijd wist open te breken. In de 33ste minuut kwam de aanvaller van rechts naar binnen en mikte bekeken in de korte hoek raak. Nauwelijks een minuut later was Vincent Vermeij dichtbij de 2-0. De lange spits had zijn middag niet en faalde oog in oog met Stan van Bladeren. Jong Ajax zorgde nog een keer voor gevaar via een inzet van Victor Jensen die door Janis Blaswich werd gepareerd. Het slotakkoord in de eerste helft was voor Joey Konings. Hij kopte deze keer vanuit een hoekschop van dichtbij raak. 

Doelpunt Adrian Dalmau
Frank Wormuth bracht na de rust een compleet nieuw elftal binnen de lijnen. De eerste kans diende zich aan in de 48stre minuut. Reuven Niemeijer verzorgde de onderschepping en mikte na een korte rush in het zijnet. Zeven minuten viel de 3-0 toen Adrian Dalmau op aangeven van Silvester van der Water van dichtbij kon intikken. 

Jong Ajax bleef zoeken naar een treffer. Nicolas Kuhn mikte in de 57ste minuut rakelings over en Robin Schouten deed drie minuten later hetzelfde. Heracles Almelo zorgde in deze fase voor gevaar vanuit de omschakeling. De aanvallen werden echter slordig uitgespeeld. De bezoekers kwamen in de 75ste minuut op 3-1 toen Kaj Sierhuis kon profiteren van een fout van Michael Brouwer. 

Heracles Almelo kreeg in de 84ste minuut een dot van een kans. Lerin Duarte kwam oog in oog met Issam El Maach na een kaats met Adrian Dalmau. De linksback mikte echter slordig over. 

Heracles Almelo – Jong Ajax 3-1 (2-0)
33.Joey Konings 1-0, 42.Joey Konings 2-0, 55.Adrian Dalmau 3-0, 75.Kaj Sierhuis 3-1 

Heracles Almelo 1e helft: Janis Blaswich, Wout Droste, Tim van de Berg, Robin Pröpper, Bart van Hintum, Niels Leemhuis, Yoëll van Nieff, Brandley Kuwas, Joey Konings, Vincent Vermeij en Zeki Erkilinc. 

Heracles Almelo 2e helft: Michael Brouwer, Tim Breukers, Stephen Sama, Dario van den Buijs, Lerin Duarte, Reuven Niemeijer, Dario van den Buijs, Brahim Darri, Silvester van der Water, Adrian Dalmau, Kristoffer Peterson 

Jong Ajax Stan van Bladeren, Robin Schouten, Sven Botman, Sebastian Pasquali, Boy Kemper, Dani de Wit, Che Nunnely, Teun Bijleveld, Danilo Pereira, Victor Jansen en Nicolas Kuhn.
Wisselspelers: Issam El Maach, Dean Solomons, Jasper ter Heide, Navajo Bakboord, Leeroy Owusu en Kaj Sierhuis.