Heracles Almelo heeft zaterdagmiddag in Bornerbroek met 1-0 gewonnen van FC Emmen. Reuven Niemeijer maakte vanaf de strafschopstip het enige doelpunt van de wedstrijd.

Voorhoedes
Op het complex van RKSV Bornerbroek maakte Adrián Dalmau zijn eerste minuten in het shirt van Heracles Almelo. De Spaanse spits vormde samen met Tarik Kada en Brahim Darri de aanval. Het drietal maakte een half uur vol. Trainer Frank Wormuth wilde bij het duel tegen FC Emmen drie verschillende voorhoedes in actie zien. Tot veel doelpogingen kwamen de zes aanvallers en hun ploeggenoten in de eerste helft niet. Behalve een schot van Silvester van der Water (gepakt door doelman Scherpen) was er weinig gevaar. Ook FC Emmen wist geen grote kansen te creëren.

Tweede helft
Met een compleet andere invulling van de verdediging en het middenveld begon Heracles Almelo aan de tweede helft. Reuven Niemeijer kwam al vrij snel met een doelpoging, maar zag de doelman reddend optreden. Op aangeven van de ingevallen Kristoffer Peterson was Niemeijer later in de tweede helft opnieuw in kansrijke positie. De middenvelder leek verrast en kwam vlak voor het doel van FC Emmen niet tot een schot. 

Een klein kwartier voor het einde van de wedstrijd was het wel raak voor Niemeijer. Hij schoot vanaf elf meter strak in de linkerhoek. Het was Mohammed Osman die even daarvoor naar de grond werd gehaald en de strafschop kreeg toegewezen. In het vervolg van de wedstrijd werd er niet meer gescoord. 

Zondag wacht Heracles Almelo een oefenwedstrijd tegen Jong Ajax. Dit duel tijdens de Open Dag is gratis toegankelijk voor publiek.

Heracles Almelo – FC Emmen 1-0 (0-0)
78.Reuven Niemeijer 1-0.

Heracles Almelo eerste helft: Janis Blaswich, Tim Breukers, Robin Pröpper, Stephen Sama, Dario van den Buijs, Yoëll van Nieff, Jamiro Monteiro, Lerin Duarte, Tarik Kada (31. Silvester van der Water), Adrián Dalmau (31. Vincent Vermeij), Brahim Darri (31. Zeki Erkilinc).

Tweede helft: Michael Brouwer, Wout Droste, Maximilian Rossmann, Tim van de Berg, Bart van Hintum, Niels Leemhuis, Mohammed Osman, Reuven Niemeijer, Silvester van der Water (62. Brandley Kuwas), Vincent Vermeij (62. Joey Konings), Zeki Erkilinc (62. Kristoffer Peterson).

Geel: Bart van Hintum

Scheidsrechter Siemen Mulder