De tweede oefenwedstrijd van het seizoen heeft Heracles Almelo verliezend afgesloten. In het Duitse Herzlake was SV Meppen met 2-0 te sterk. De 3. Bundesligaclub maakte beide treffers in de tweede helft.

Bal van de lijn
De opstelling waarmee Heracles Almelo aan de eerste helft begon, was op enkele plaatsen gewijzigd ten opzichte van zaterdag. Zo stond Wout Droste vanaf de eerste minuut binnen de lijnen. Na twaalf minuten voetballen was de rechtsachter belangrijk door een bal van de lijn te halen. Even daarvoor was Heracles Almelo dichtbij de openingstreffer, maar zag Brandley Kuwas zijn schot naast het doel van SV Meppen verdwijnen. De buitenspeler creëerde verderop in de eerste helft een mogelijkheid voor Joey Konings. Doordat zijn directe tegenstander op het laatste moment de bal van richting veranderde, kon de spits net niet tot een doelpoging komen. Beide elftallen zochten zonder doelpunten de kleedkamers op.

Buitenspel
Zoals aangekondigd wisselde trainer Frank Wormuth in de rust zijn complete elftal. Zeki Erkilinc, Vincent Vermeij en Silvester van der Water vormden in de tweede helft de voorhoede. Een aanval van het drietal resulteerde al vrij snel in een doelpunt van Vermeij, maar de scheidsrechter annuleerde de treffer wegens buitenspel.

Vijf minuten na het afgekeurde doelpunt kwam SV Meppen wel tot scoren. Luca Tankulic was de maker van het doelpunt. Doelpunten en grote mogelijkheden bleven daarna lange tijd uit. Het was SV Meppen dat uiteindelijk in de slotfase toch nog tot scoren kwam. Thorben Deters verdubbelde de voorsprong van zijn ploeg en zette daarmee de einduitslag op het scorebord.

Heracles Almelo eerste helft: Janis Blaswich, Wout Droste, Maximilian Rossmann, Robin Pröpper, Bart van Hintum, Reuven Niemeijer, Yoëll van Nieff, Sebastian Jakubiak, Brandley Kuwas, Joey Konings, Kristoffer Peterson.

Tweede helft: Michael Brouwer, Tim Breukers, Stephen Sama, Dario van den Buijs, Tim van de Berg, Mohammed Osman, Jamiro Monteiro, Lerin Duarte, Silvester van der Water, Vincent Vermeij, Zeki Erkilinc.

Geel: Janis Blaswich