Heracles Almelo is de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart met een zege. De eindstand op het zonovergoten terrein van AVC Heracles was 1-7. De productie kwam tot stand via Vincent Vermeij, Brandley Kuwas, Dario van den Buijs, Joey Konings, Reuven Niemeijer, Silvester van der Water en een eigen doelpunt. Dewi Perik scoorde namens de Almelose selectie. 

Stroef begin
Heracles Almelo kende een zeer stroeve start van de wedstrijd en na zes minuten ging de bal op de stip na een overtreding van Mohammed Osman. Dewi Perik wist de penalty met een stift te verzilveren. 

De formatie van Frank Wormuth had een individuele actie van Kristoffer Peterson nodig om in de zeventiende minuut langszij te komen. De linksbuiten snelde langs een aantal tegenstanders en Vincent Vermeij nam van dichtbij de afronding voor zijn rekening. 

Mohammed Osman was na 26 minuten dichtbij de 1-2 maar het schot belandde op de paal. Twee minuten later kapte en draaide Brandley Kuwas in de vijandelijke zestien dat het een lieve lust was en omspeelde daarbij ook de doelman. Het scoren was daarna geen probleem meer. Heracles Almelo kreeg weer twee minuten later de 1-3 op een presenteerblaadje toen een inzet van Vincent Vermeij via een speler van de Almelose Selectie in het doel verdween. Een handvol kansen volgde nog maar voor de rust werd er niet meer gescoord. 

Tweede helft meer treffers
De tweede helft kende voor Heracles Almelo een betere start. Dario van den Buijs krulde in de 48ste minuut een vrije trap van net buiten de zestien op fraaie wijze in het doel. Twee minuten later kon de 1-5 worden genoteerd. Joey Konings kopte raak uit een hoekschop. 

De formatie, die in de rust op alle plaatsen was gewijzigd, ging op jacht naar meer treffers. Het resultaat was een handvol kansen en de 1-6 van Reuven Niemeijer in de 68ste minuut. De middenvelder trof doel met een goed geplaatst afstandsschot. Een zevende treffer viel in de slotfase. Zeki Erkilinc verzorgde de voorbereiding met een rush en via Reuven Niemeijer kwam de bal bij Silvester van der Water. De nieuweling prikte de bal keurig binnen. 

Almelose selectie – Heracles Almelo 1-7 (1-3)
6.Dewi Perik 1-0, 17.Vincent Vermeij 1-1, 28.Brandley Kuwas 1-2, 30.Eigen doelpunt 1-3, 48.Dario van den Buijs 1-4,, 50.Joey Konings 1-5, 68.Reuven Niemeijer 1-6, 87.Silvester van der Water 1-7. 

Almelose selectie: Vincente Fernando Hesselink, Andrew Schroder, Martijn Olde Olthof, Wybe Kram, Ryan Quentemeijer, Maik Poelakker, Lennard Mulderij, Nick Wennink, Patrick Ponsteen, Koen Lubbers en Dewi Pierik.
Wissels: Julian Bakker, Niek Schroten, Sam Hesselink, Tim Roling, Joel Wassink, Mert Saricicek en Sten Middelkamp. 

Heracles Almelo eerste helft: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossman,, Robin Pröpper, Bart van Hintum, Mohammed Osman, Yoëll van Nieff,Jamiro Monteiro, Brandley Kuwas, Vincent Vermeij en Kristoffer Peterson.

Tweede helft:; Michael Brouwer, Wout Droste, Tim van de Berg, Dario van den Buijs, Niels Leemhuis, Sebastian Jakubiak, Reuven Niemeijer, Lerin Duarte, Silvester van der Water, Joey Konings en Zeki Erkilinc. 

Scheidsrechter Roelof Luinge