Op 9 juli, direct na zijn vakantie, start Wouter van den Berg als commercieel manager bij Heracles Almelo. Hij zal vanaf dan intensief samenwerken met het commerciële team en Rob Toussaint opvolgen, die sinds februari algemeen directeur is. 

Van den Berg: “Ik heb in de A- en B-jeugd bij Vitesse gevoetbald met onder andere John Stegeman. Wegens zware knieblessures moest ik helaas afhaken en heb ik mij gericht op een carrière in het bedrijfsleven. In mijn laatste jaar bij Vitesse begon ik de opleiding Rechten, omdat deze studie goed te combineren was met het voetbal. Nadat ik was afgestudeerd in 2001 ging ik als advocaat bij Houthoff in Rotterdam aan de slag. Dit heb ik 4 jaar gedaan. Daarna heb ik ruim twaalf jaar bij Capgemini (IT & Consultancy bedrijf)  gewerkt, waar ik drie verschillende functies heb gehad. Ik startte als bedrijfsjurist en stroomde daarna door naar de commerciële tak van het bedrijf, waar ik veel beter op mijn plek zat. De laatste jaren was ik Alliantie Manager Microsoft, wat inhield dat de samenwerking tussen Capgemini en  Microsoft zo optimaal mogelijk moest verlopen en de gezamenlijke business moet worden vergroot.”

“In januari van dit jaar was ik bij een bijeenkomst, waarbij een collega sprak over zijn passie en daar zijn beroep van maakte. Dat zette mij aan het denken. Mijn passie is namelijk sport en dan in het bijzonder voetbal. Na 15 jaar ervaring in het bedrijfsleven voelde dit als een moment om weer terug te keren naar de voetbalwereld. Toen de vacature voor commercieel manager bij Heracles Almelo voorbij kwam, was dit een uitgelezen kans om deze stap te zetten.” 

“Heracles Almelo is een prachtige club. Mijn doel is dat sponsoren en partners zich op hun plek voelen bij Heracles Almelo. Onze huidige groep sponsoren moeten we vanzelfsprekend koesteren, maar zeker ook uitbreiden. Dit om een stabiele Eredivisieclub te blijven. Met betrekking tot het team wil ik mijn collega’s  in hun kracht zetten om het optimale eruit te halen. Daarom wil ik de eerste weken dat ik bij Heracles Almelo aan de slag ga de mensen binnen de (commerciële) organisatie goed leren kennen en daarna direct  de sponsoren. Ook belangrijk om te weten is hoe het commerciële gebied hier in elkaar zit. De regio voelt zich verbonden met de club en haar familiaire karakter. Dat is de kracht van Heracles Almelo, dus dat gaan we samen behouden.”

Rob Toussaint: “Voor deze functie waren we op zoek naar een persoon die vernieuwend denkt en innovatie kan integreren in dit vak. In Wouter van den Berg hebben we deze persoon gevonden. Hij is erg ambitieus en gedreven en verhuist voor deze functie naar de regio. Ik zie ernaar uit om met hem samen te werken.”