Silvester van der Water (21) is per 1 juli 2018 Heraclied. De buitenspeler komt over van Almere City FC en tekent donderdagmiddag in Almelo een driejarig contract met een optie voor nog een seizoen. 

“Ik ben blij met de overstap naar deze mooie club”, aldus Van der Water. “Sowieso is het fantastisch om vanuit de Eerste Divisie de overstap naar de Eredivisie te maken. Heracles Almelo heeft mij tijdens de gesprekken een goed gevoel gegeven en er is een wederzijds vertrouwen. Het is aan mij om me verder te ontwikkelen, want dat is waarvoor ik naar Almelo kom. Ik kijk terug op een mooie tijd bij Almere City FC. Zij hebben mij de kans gegeven in het betaald voetbal. Nu is het moment daar voor de volgende stap.”

Technisch manager Mark-Jan Fledderus: “Met Silvester hebben we onze eerste aanvallende versterking voor komend seizoen binnen. Wij zijn trots dat hij voor Heracles Almelo heeft gekozen. Silvester kan terugkijken op een goed seizoen bij Almere City FC en heeft zich nadrukkelijk geprofileerd tijdens de play-offs. Hij hoopt een verdere ontwikkeling door te maken en wij denken dat Heracles Almelo daar de juiste club voor is. De komst van een talentvolle en jonge speler als Silvester past uitstekend binnen onze technische visie.”

Almere City
Van der Water maakte in 2014 de overstap van de amateurs van SDO Bussum naar de Football Academy van Almere City FC. Daar maakte hij op 12 februari 2016 zijn debuut in het eerste elftal. Afgelopen seizoen groeide de aanvaller uit tot vaste waarde en scoorde hij in 26 Jupiler League-duels twaalf keer. In de play-offs om promotie/degradatie scoorde Van der Water drie keer in zes duels. Almere City was dichtbij promotie, maar verloor in de absolute finale nipt van De Graafschap.