Alfred Nijhuis keert per 1 juli terug bij Heracles Almelo. De in Utrecht geboren oud-voetballer gaat full-time aan de slag als hoofdscout. Nijhuis (52) was eerder al in dienst van de club. In het seizoen 2014-2015 was hij assistent-trainer van John Stegeman, later voegde hij zich tot het scoutingsteam. In 2016 maakte hij de overstap naar het Duitse SV Rödinghausen, waar hij trainer was van onder meer Sebastian Jakubiak.

Nijhuis: “Ik heb altijd een goed gevoel gehad bij deze club. Dat ik gevraagd ben om terug te keren, vind ik een enorme eer. De club zoekt altijd vernieuwende oplossingen die passen binnen de mogelijkheden. Daar is durf voor nodig en dat spreekt mij aan. Ik vind het mooi om daar weer onderdeel van uit te mogen maken en technisch manager Mark-Jan Fledderus te ondersteunen op het scoutingsvlak. Dat is een heel interessant vakgebied, met een groot aantal aspecten waarin ontwikkeling mogelijk is.”

Fledderus over de terugkeer van Nijhuis. “In het verleden is Alfred trainer geweest bij verschillende clubs en heeft hij ook als scout meerdere clubs gediend. Daardoor heeft hij veel ervaring in de voetballerij en is zijn netwerk groot. We zijn blij dat we hem hebben kunnen toevoegen aan ons scoutingsteam.”