Met onze clubiconen als leidraad leven we toe naar het jubileum op 3 mei en de viering daarvan bij de jubileumwedstrijd op 29 april tegen FC Utrecht. Oud-doelman en nog altijd als scout actief voor de club: Arend Steunenberg. Hij komt nog altijd graag naar het Polman Stadion.

Waarom ook supporters van Heracles Almelo graag naar het stadion komen? Steunenberg is ervaringsdeskundige. “Mensen willen zich graag identificeren met deze club. Ik zie steeds meer mensen die het zwart-witte gevoel een warm hart toedragen. Wat dat gevoel precies is? Dat is moeilijk uit te leggen. Ik zit al heel wat jaren bij deze club, voor mij is er niks anders dan dit. Juist daarom kan ik goed begrijpen dat mensen graag bij deze club willen horen, van jong tot oud. Het is een familiegevoel. Ik denk dat dat het allerbelangrijkste is.”

Het mooiste moment in Heracles Almelo-shirt? “Niet de wedstrijd tegen Ajax in 1974”, vertelt Steunenberg tegen de verwachting in. “Ik heb in 1968 de wedstrijd Heracles – NAC gespeeld, in de tweede ronde van de beker. Het duel moest beslist worden met strafschoppen. Als keeper stopte ik er twee. Wij hadden er één gemist. Ik nam de laatste strafschop: binnenkant paal, raak. Om nooit te vergeten en voor mij het beste en mooiste moment.”

“Er is door de jaren heen veel veranderd bij Heracles Almelo. De club is enorm gegroeid en niet meer weg te denken uit het Nederlandse voetbal. Desondanks is dat familiegevoel, de cultuur, altijd hetzelfde gebleven.”