Frank Wormuth is per 1 juli 2018 de nieuwe trainer van Heracles Almelo. De 57-jarige Duitser tekent een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een seizoen.

“Club die bij mij past”
Wormuth staat sinds 2008 aan het hoofd van de trainersopleiding van de DFB, de Duitse voetbalbond. Daarnaast was hij sinds 2010 trainer van het Duitse nationale elftal onder twintig jaar. “Ik kijk er weer naar uit om iedere dag op het veld te staan. Ik voelde dat er nog altijd een trainer in mij zit. In de gesprekken met Heracles Almelo werd dat bevestigd. De kennis die ik in de laatste tien jaar in de aansturing van de opleiding heb opgedaan, wil ik graag in de praktijk tot uiting brengen. Heracles Almelo is een club die goed bij mij past.”

Fledderus verheugd
Technisch manager Mark-Jan Fledderus is verheugd met de komst van Wormuth. “Frank heeft enorm veel ervaring in de voetbalwereld. Behalve met zijn voetbalvisie, past hij ook als opleider goed bij Heracles Almelo. Hij is het brein achter de vernieuwing van het Duitse voetbal en met zijn kennis kan hij onze club verder ontwikkelen. Samen met Frank gaan we voor attractief voetbal. Hij zal zich de Nederlandse taal eigen maken. Tot het nieuwe seizoen werkt hij op de achtergrond toe naar onze samenwerking. Voor nu ligt de focus het verdere seizoen op het doorzetten van de goede lijn van de laatste wedstrijden. Te beginnen met Vitesse-uit komende zaterdag.”

Stegeman
Wormuth volgt John Stegeman op. Eerder werd bekend dat de huidige trainer en Heracles Almelo na afloop van dit seizoen afscheid van elkaar nemen. In Go Ahead Eagles heeft Stegeman al een nieuwe club gevonden.