Bryan Hessing heeft donderdagmiddag zijn handtekening gezet onder een contract dat hem de eerste E-Speler van Heracles Almelo maakt. Bryan, behorend tot de internationale top, gaat Heracles Almelo vertegenwoordigen op FIFA-toernooien in binnen- en buitenland. Met het rugnummer 99 op zijn shirt begint Bryan vanaf 14 januari aan het avontuur.

Als geboren en getogen Almeloër is Bryan (26) vereerd dat hij mag uitkomen voor zijn club. “Voor mij is dit absoluut een droom die uitkomt. Het gevoel is ontzettend goed. Al vanaf het eerste contact merk ik dat de club achter mij staat en mij alle mogelijkheden en faciliteiten biedt om door te groeien.” Bijzonder is dat ook Bryans vader in de jaren 1987 tot en met 1989 onder contract stond bij Heracles Almelo. Wim Hessing speelde twintig competitieduels voor de club.

ThatRonaldoGuy
Bryan verwierf afgelopen oktober wereldwijde bekendheid toen een video van hem viral ging. Als speler in de top 100 van de wereld mocht hij een pack openen waarin Cristiano Ronaldo zat, de sterspeler uit FIFA17. Zijn enthousiaste reactie legde Bryan zelf vast en ging de wereld over om zo miljoenen mensen te bereiken. Het leverde hem de bijnaam ThatRonaldoGuy op.

Eerste fulltime E-Speler
Heracles Almelo is de eerste Nederlandse club die een E-Speler fulltime vastlegt. Commercieel directeur Rob Toussaint licht toe: “We zijn trots dat we met Bryan onze eerste stappen in de E-Sport zetten. Het is een groeiende en nieuwe sport die past bij het innovatieve karakter van Heracles Almelo. Bryan heeft bewezen tot de beste FIFA-spelers te behoren, zowel nationaal als internationaal. Wij geloven in zijn talent en steunen hem in het streven om nog verder door te groeien. Samen zijn we in staat Heracles Almelo wereldwijd op de kaart te zetten.”

E-Box als tweede thuis
In het Polman Stadion wordt een speciale E-Box ingericht van waaruit Bryan zijn trainingsuren zal maken en wedstrijden gaat spelen. “Het wordt mijn tweede thuis”, vertelt Bryan. Het wordt ook de plek waar hij jonge getalenteerde FIFA-spelers uit de regio de fijne kneepjes van het vak gaat bijbrengen. “Ik wil mijn talent, kennis en ervaring delen met anderen die dezelfde droom hebben als ik. Het wordt een soort jeugdopleiding voor E-Spelers, dat is het idee.”

Vlog
Zijn verrichtingen in dienst van Heracles Almelo houdt Bryan bij met een vlog, een video weblog dat hij in de komende periode wekelijks plaatst op HeraclesAlmeloTV. Daarnaast is Bryan te volgen via zijn persoonlijke social media-accounts op InstagramSnapchatFacebook en Twitch en zijn de verrichtingen van de eerste officiële E-Speler van Heracles Almelo te volgen via de clubaccounts op InstagramSnapchatFacebook en Twitter.

FIFA E-Sports
Het voetbalspel FIFA is ruim twintig jaar oud en kent ieder jaar een nieuwe titel. Het spel, voornamelijk gespeeld op Playstation- en Xbox-consoles, bevat zowel een offline als een online speelmodus. Als speler probeer je met een zelfgekozen team wedstrijden te winnen. Offline speel je tegen de computer vriendschappelijke losse wedstrijden of een carrièremodus, online neem je het op tegen andere spelers uit binnen- en buitenland. Daarbij is het mogelijk om je via kwalificatietoernooien te plaatsen voor officiële Europese en Wereldkampioenschappen die op locatie plaatsvinden. De laatste jaren maakt FIFA als E-Sport een explosieve groei door.