Vanaf vandaag heeft Heracles Almelo een nieuw logo. Het nieuwe krachtige beeldmerk van Heracles Almelo slaat een brug tussen het verleden, het heden en de toekomst van de club. Bij de ontwikkeling van het logo werkte Heracles Almelo intensief samen met afvaardigingen van de supportersverenigingen, hoofdsponsor Ten Cate, het clubbestuur, medewerkers en boegbeelden van de club. Het nieuwe beeldmerk van Heracles Almelo wordt gefaseerd ingevoerd, waar vanaf vandaag mee begonnen wordt.

Kenmerken van het nieuwe logo
In een krachtig lettertype siert de naam Heracles de kop van het nieuwe logo. Het gestreepte  klassieke zwart en wit vormen in de achtergrond de basis. De naamgever van de club is de Griekse held Heracles. Vanwege zijn kracht, inventiviteit en uithoudingsvermogen werd hij gevreesd door zijn vijanden. Nu, ruim 100 jaar na oprichting van Heracles Almelo, verdient deze held een plaats in het beeldmerk. 

Heracles is een club met historie. Daarom krijgt het jaartal van oprichting – 1903 – een zichtbare plaats in het hart van het nieuwe logo van onze club. Heracles is onlosmakelijk verbonden met Almelo en haar directe omgeving. Daarom hebben de ruiten uit het wapen van Almelo een subtiele plek gekregen in de punt van het logo. De kraakheldere kleur blauw staat voor het water dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van onze mooie regio.

Heracles 1903-2015
De exclusieve uitgave Heracles 1903-2015, welke naar aanleiding van het nieuwe logo wordt uitgegeven, is in gelimiteerde oplage beschikbaar voor de eerste supporters die zich aanmelden via www.heracles.nl/1903. Via deze link kun je eveneens gelijk een nieuwe wallpaper downloaden!