De Heracles Foundation, Sportbedrijf Almelo, gemeente Almelo en Avedan organiseren speciaal voor alle inwoners van de gemeente Almelo een 7x7voetbal wijktoernooi. Alle wijken uit de gemeente strijden voor de plek in de finale en voor de titel: beste wijk van Almelo!  

Iedereen die woonachtig is in Almelo kan een team opgeven. Een team is afkomstig uit een specifieke wijk uit Almelo waar je ook het toernooi voor zal spelen. Niet alle spelers hoeven woonachtig te zijn in de wijk waarvoor je speelt. De prijs waarvoor je speelt is een bestedingsbudget die volledig ten goede dient te komen aan je wijk waarvoor je actief bent. Speciale dank gaat uit naar het Lokaal Sportakkoord die de editie van 2024 mede mogelijk hebben gemaakt.

Middels het bestedingsbudget kunnen de deelnemers de leefbaarheid in hun eigen wijk verbeteren. Bij het aanmelden van het team geef je het bestedingsdoel op, deze dient te voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Het moet passen binnen de volgende thema’s: gezondheid, Bewegen of Samen zijn
  • De activiteit/het initiatief moet voor iedereen vrij toegankelijk zijn
  • Bij verandering van de openbare ruimte moet dit in overleg met de buurt en de gemeente Almelo
  • Alle teams zijn vrij om een eigen bestedingsdoel te kiezen mits deze voldoet aan de twee bovenstaande voorwaarden. Mocht je in de prijzen vallen dan zal er met de wijkregisseur afstemming plaats vinden om te kijken hoe het binnen de richtlijnen van de wijk past. 

De wijkregisseur van de gemeente Almelo zal meekijken en de opgegeven activiteiten/initiatieven beoordelen.

Prijzengeld van het Heracles Wijktoernooi

Plek 1 €750

Plek 2 €500

Plek 3 €250

Dagen en tijden toernooi

De voorrondes van het Heracles Wijktoernooi vinden plaats bij voetbalverenigingen uit de gemeente Almelo. Middels de voorrondes kunnen teams zich plaatsen voor de finalevond:

19 juni 2024: Luctor et Emergo (18.00 – 21.30 uur)
20 juni 2024: PH Almelo (18.00 – 21.30 uur) 

03 juli 2024: CVV Oranje Nassau (18.00 – 21.30 uur)

Inschrijven toernooi

Schrijf snel je team in voor een van de voorronde dagen via het onderstaande aanmeldformulier!    Succesvolle editie 2023

    Kom meer te weten over het Heracles Wijktoernooi en hoe de eerste editie is verlopen door onderstaande aftermovie, foto’s en het nieuwsartikel te lezen.    Recent nieuws vanuit ‘Heracles Wijktoernooi’