De Heracles Foundation, Sportbedrijf Almelo en de gemeente Almelo organiseren speciaal voor alle inwoners van de gemeente Almelo een 7x7voetbal wijktoernooi. Alle wijken uit de gemeente strijden voor de plek in de finale dat gespeeld zal worden in het stadion van Heracles Almelo, Erve Asito! 

Iedereen die woonachtig is in Almelo kan een team opgeven. Een team is afkomstig uit een specifieke wijk uit Almelo waar je ook het toernooi voor zal spelen. Niet alle spelers hoeven woonachtig te zijn in de wijk waarvoor je speelt. De prijs waarvoor je speelt is een bestedingsbudget die volledig ten goede dient te komen aan je wijk waarvoor je actief bent. Speciale dank gaat uit naar het Lokaal Sportakkoord die de editie van 2023 mede mogelijk hebben gemaakt.

Middels dit bestedingsbudget kunnen de deelnemers de leefbaarheid in de wijk verbeteren waaraan de wijkbewoners behoefte hebben. Bij het aanmelden van het team geef je het bestedingsdoel op, deze dient te voldoen aan de volgende voorwaarden: 

  • Het moet passen binnen de volgende thema’s: gezondheid, Bewegen of Samen zijn
  • De activiteit/het initiatief moet voor iedereen vrij toegankelijk zijn
  • Bij verandering van de openbare ruimte moet dit in overleg met de buurt en de gemeente Almelo 
  • Alle teams zijn vrij om een eigen bestedingsdoel te kiezen mits deze voldoet aan de twee bovenstaande voorwaarden. Mocht je in de prijzen vallen dan zal er met de wijkregisseur afstemming plaats vinden om te kijken hoe het binnen de richtlijnen van de wijk past. 

Prijzengeld van het Heracles Wijktoernooi 2023

Plek 1 €750

Plek 2 €500

Plek 3 €250

Inschrijven toernooi

De voorrondes van het Heracles Wijktoernooi vinden plaats bij voetbalverenigingen uit de gemeente Almelo. Middels de voorrondes kunnen teams zich plaatsen voor het eindtoernooi, deze zal gespeeld worden op Erve Asito.

Reeds heeft de eerste editie van het Heracles Wijktoernooi plaatsgevonden. In 2024 zal de volgende editie plaatsvinden.

Kom meer te weten over het Heracles Wijktoernooi en hoe de eerste editie is verlopen door onderstaande aftermovie en het nieuwsartikel te lezen.

Aftermovie Heracles Wijktoernooi 2023

Recent nieuws vanuit ‘Heracles Wijktoernooi’