Vanaf het seizoen 2023/2024 is Heracles Almelo van voornemens om te starten met een eigen Passend Voetbal team. Regionale voetbaltalentjes, met een beperking, vertegenwoordigen onze zwart-witte trots als Passend Voetbal team van Heracles Almelo!

Ondanks dat iemand een beperking heeft, willen wij laten zien dat het mogelijk is om op hoog niveau te spelen.

Hoe ziet het Heracles Passend Voetbal team eruit?
De spelers van het Heracles Passend voetbal team worden behandeld als echte Heracles Almelo-voetballers. Eens per maand zal er, onder leiding van een Heracles Almelo-trainer, getraind worden in het stadion. Elke speler krijgt een officieel tekenmoment van hun contract, een officieel wedstrijdtenue en nog vele extra unieke Heracles Almelo mogelijkheden. 

Er worden onderlinge wedstrijden met Passend Voetbal teams uit de regio, en betaald voetbalclubs georganiseerd. Spelen we thuis? Dan spelen in het stadion, op Erve Asito. Als echte profs met een lichtshow het veld betreden en een goaltune die afgespeeld wordt bij een gescoord doelpunt; hoe vet is dat?!  

Veelgestelde vragen

Hoeveel spelers zitten er in het Heracles Passend Voetbalteam?14 tot 20 spelers
Hoe oud zijn de spelers in het Heracles Passend Voetbalteam?Vanaf 14 jaar
Wat krijg je allemaal als speler van het Heracles Passend Voetbalteam?Als speler van het Heracles Passend voetbal team ontvang je:
– Maandelijkse training als een prof in het stadion
– Wedstijdtenue van Heracles Almelo
– Contract voor een seizoen + tekenmoment
– Deelname aan regionale wedstrijd/toernooien
– Uitwedstrijden, vervoer in de enige echte Spelersbus van Heracles Almelo
– En nog veel meer
Wat moet je doen om bij het Heracles Passend Voetbal te komen?– Een vereiste is dat je lid bent van een regionale voetbalvereniging
– Bij interesse mag je een mail sturen naar foundation@heracles.nl
– En uiteraard, dat Heracles Almelo je favoriete club is in Nederland
Ik speel al bij een voetbalvereniging. Kan ik nu wel speler worden van het Heracles Passend Voetbalteam?Ja, zeker kan dat! Het Heracles Passend Voetbalteam zal bestaan uit spelers van regionale voetbalverenigingen. Alle spelers zullen lid blijven van zijn of haar eigen vereniging. Maandelijks komt het Heracles Passend Voetbalteam bij elkaar om te trainen of wedstrijden te spelen. 

Sport versterkt

Met Passend Voetbal wil Heracles Almelo een podium creëren voor sporters met een beperking. Ondanks dat iemand een beperking heeft willen wij laten zien het mogelijk is om voor Heracles Almelo te spelen. Heracles Almelo hoopt hiermee het Passend Voetbal een mooie impuls te geven in de regio en stimuleren sportparticipatie onder kinderen met een handicap. Want sport versterkt je gezondheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. En door samen te sporten leer je vriendjes en vriendinnetjes kennen.

Wil je meer weten over het Heracles Passend Voetbal team? Neem dan gerust contact op met foundation@heracles.nl.

Recent nieuws vanuit ‘Heracles Passend Voetbal’