Vitaliteit

om iedereen in en rondom Almelo aan te sporen tot een gezond lichaam met een gezonde geest. Een vitaal leven is van bewezen groot belang en de Heracles Foundation wenst iedereen dit toe.

Heracles Gold Stars 

De Heracles Goldstars is een initiatief vanuit het project Walking Football. In Nederland is Walking Football gestart onder de verzamelnaam Old Stars. Bij de start van het nationale project werden er subsidies van o.a. de Vriendenloterij ingezet. Inmiddels hebben de Gold Starts zich verenigd in een eigen stichting. De deelname voor vrouwen aan de Heracles Goldstars is mogelijk vanaf 40 jaar. Voor mannen is deelname mogelijk vanaf 55 jaar.

Doel

 • Het in standhouden van een Walking Football team bij de BVO Heracles Almelo
 • Als ambassadeur en initiatiefnemer fungeren van het introduceren van Walking Football bij amateur verenigingen in de regio Twente.
 • Het periodiek organiseren van een internationaal Walking football toernooi, namelijk de Almelo City Cup.


Heracles G-sportdag 

Heracles Foundation organiseert samen met Stichting GOAL en onze hoofdsponsor ASITO jaarlijks de Heracles G-sportdag op Evre Asito. Een middag lang worden er (sportieve) spellen gespeeld onder begeleiding van de Heracles selectie! 

Het doel van de sportdag is om de doelgroep kennis te laten maken met Heracles en andersom. De doelgroep krijgt de ultieme Heracles beleving voorgeschoteld. In het stadion en met hun helden een middag sporten geeft een unieke ervaring die ze voor altijd bij zich dragen. 

In de toekomst hoopt de Heracles Foundation weer een Heracles G-team op te richten. In het seizoen 2020-2021 is het team helaas (tijdelijk) opgeheven. Het doel is om het team weer op te richten en me te doen aan de Bijzondere Eredivisie. 

Doel

 • De ultieme Heracles beleving te geven voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. 
 • Kennis geven van manieren van bewegen 
 • Kennis maken met Heracles Almelo 
 • Opstarten van het Heracles G-team 


Heracles Voetjebal 

Voetjebal is een speciaal voetbalconcept voor kinderen van twee tot en met vijf jaar waarbij de kracht van voetbal wordt ingezet om het potentieel van het kind te ontwikkelen. Kleuters en peuters maken tijdens Heracles Voetjebal voor het eerst op een gestructureerde manier (samen met een ouder) kennis met een bal, waarbij de nadruk uiteraard ligt op spel en plezier.

Doel

 • Door middel van een speelse manier verbeteren kinderen hun motoriek en coördinatie. Ook leren ze onder andere kleuren benoemen, synchroon tellen en symbolen herkennen.
 • Al concept voetjebal is speciaal ontworpen, zodat het een bevorderende werking heeft voor hun coördinatie, behendigheid en balans.


Heracles Framevoetbal 

In samenwerking met de KNVB en met ondersteuning van ons biedt PH Almelo Framevoetbal aan. Framevoetbal is voor kinderen en volwassenen die in het dagelijkse leven met een rollator lopen of zich met krukken voortbewegen maar wel met een frame kunnen voetballen. 

Vanuit Heracles Almelo ondersteunen we dit project door middel van promotie en activiteiten. Janis Blaswich en Sven Donker (oud-speler Heracles Almelo G-team) zijn ambassadeur van het project en zijn aanwezig bij belangrijke activiteiten rondom Framevoetbal.

Doel

 • Kinderen met een loopbeperking de kans geven om op een speciaal aangepaste manier het mooiste spelletje van de wereld te kunnen laten beoefen, voetbal! 


Heracles Soccer Camps 

Heracles Soccer Camp neemt kinderen mee in de belevingswereld van een professionele voetbalclub om gezamenlijk en met plezier hun voetbaldroom te realiseren, elke zondagochtend maar ook in de vakantieweken. Trainen in het stadion van Heracles, onder begeleiding van gediplomeerde trainers, en met toeziend oog van de Heracles selectie is dit de ultieme voetbalbeleving voor elke jonge Heraclied. 

Met dit project willen we alle kinderen, ongeacht afkomst, samenbrengen en inspireren om op een gezonde, respectvolle en leuke manier met elkaar om te gaan. 

Doel

 • Kans geven om te spelen/trainen in het Heracles stadion 
 • Trainen als een echte Heracles speler 
 • Jezelf te etaleren onder toeziend ook van Heracles spelers en trainers 
 • Ontwikkelen op alle voetbalvaardigheden