Kansengelijkheid

In Nederland bestaat grote sociale, culturele en economische ongelijkheid tussen verschillende mensen en groepen. De Heracles Foundation streeft naar gelijke kansen voor iedereen in en rondom Almelo en dat iedereen met dezelfde talenten evenveel kans zou moeten kunnen maken op ontwikkeling hiervan. Heracles Almelo en de Heracles Foundation is er voor iedereen. Hier bestaan geen grenzen.

Heracles Werkt

Heracles Foundation en USG Restart helpen mensen die willen werken aan hun ontwikkeling en loopbaan tijdens het werk. Maar is er ook voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Ook als het lastig is, doordat je langdurig buiten het arbeidsproces hebt gestaan of door beperkingen moeilijk een passende baan kunt vinden.

Voetballend naar werk is een sport-/re-integratieprogramma voor alle inwoners met een WWB uitkering wonend in de gemeente Almelo, met een afstand tot de arbeidsmarkt. Binnen dit programma zetten de gemeente Almelo, USG Restart en de Heracles Foundation hun faciliteiten en contacten in om de deelnemers verder te laten groeien in hun loopbaan met het ultieme doel: binnen een half jaar een baan en/of opleiding. Dit gebeurt onder begeleiding van een maatschappelijke sportcoach van Heracles en een re-integratiecoach van Restart.

Het programma bestaat uit een sportprogramma bij Heracles op het stadion, gekoppeld aan diverse re-integratieactiviteiten. De deelnemers vormen een vast team en worden met elkaar in beweging gebracht. Naast de lokale activiteiten neemt het team deel aan voetbaltrainingen en voetbalwedstrijden.

Doel

  • Kandidaten in beweging te krijgen
  • Opleiden en begeleiden tot betaald werk 


Heracles Inside 

Heracles Foundation verzorgt onder de noemer van Heracles Inside (voetbal)trainingen binnen de muren van de penitentiaire inrichting (PI) Almelo. Wij doen dat om gedetineerden te helpen met hun re-integratie in de samenleving. Wij geloven in tweede kansen en staan voor kansen gelijkheid. 

Met het project wordt een groep van twaalf gedetineerden al tijdens hun detentie getraind. Er worden workshops gegeven die in het teken staan van vraagstukken die van waarde zijn wanneer de gedetineerde vrij komt en aan de hand van kernwaardes worden er (voetbal)trainingen verzorgd door een Heracles trainer. 

Een belangrijk onderdeel van succesvol re-integreren is het vinden van een baan. Om dat te kunnen bereiken is er een samenwerking met uitzendbureaus Current Werk en Restart gestart. Via het netwerk van businessclub van Heracles Almelo en de aangesloten partijen wordt per individu een match gezocht met een werkgever. Voor de één betekent dat iemand nog een opleiding moet volgen, terwijl het ook zo maar kan zijn dat een deelnemer direct aan het werk kan.

Doel

  • Middels een inhoudelijk programma, gegeven door ervaren professionals in het werkveld, de gedetineerden hulp bieden bij de re-integratie. 
  • De gedetineerden een kans bieden op een baan via het netwerk van de BusinessClubleden van Heracles Almelo, wanneer de gevangen het traject van Heracles Inside succesvol hebben doorlopen.

Heracles Sport & Speel Goed

Heracles Almelo zet zich samen met SolarEnergyWorks en Speelgoedbank Twente in voor de strijd tegen kinderarmoede in de regio Almelo en omgeving. Gemiddeld leven twee kinderen per klas onder de armoedegrens. Het project Sport & Speel Goed is in het leven geroepen om die kinderen te voorzien van sportartikelen en speelgoed. Ieder kind moet kunnen sporten en spelen, ongeacht de financiële situatie van de ouders.

Om alle kinderen in de regio te bereiken, werken SolarEnergyWorks, Speelgoedbank Twente en Heracles Almelo aan de realisatie van een rijdende Speelgoedbus. Hiermee willen zij op termijn speelgoed en sportartikelen naar de kinderen in de hele regio brengen. De inzet van de Speelgoedbus moet de drempel om te kunnen sporten en spelen nog verder verlagen

In het seizoen 2020 / 2021 was het project genomineerd als Maatschappelijk project van de Eredivisie. Hier is toen der tijd onderstaande video voor ontwikkeld. 

Doel

  • Bestrijden van kinderarmoede in regio Almelo en omgeving