Gamen in plaats van sporten?

eSporters houden van sport. Vaker dan de gemiddelde Nederlander beoefenen zij zelf sport en volgen zij traditionele sporten in de media. Daarbij is voetbal de meest populaire sport, om te volgen en te doen. Natuurlijk speel je FIFA zittend, maar fysieke fitheid is onmisbaar om een succesvolle eSpeler te worden.

Voeding

Voeding is de basis van een fysiek gezond lijf, maar ook van een gezonde, fitte en heldere geest. Om zo goed mogelijk te kunnen presteren als eSpeler, is de juiste voeding onmisbaar. Hierdoor blijf je langer geconcentreerd, zit je vol energie en presteer je als een baas.

Sport en beweging

Mentale kracht is een van de belangrijkste succesfactoren van eSports. Je moet je kunnen concentreren, positief blijven en met tegenslagen kunnen omgaan. Bewegen en sporten is niet alleen goed voor je lichaam, maar is ook goed voor je mentale staat. Zo heeft beweging een gunstig effect op je zelfvertrouwen en je energieniveau. Om hierin te verbeteren is Heracles eSports een samenwerking aangegaan met Personal Boxing. Gökhan Gedik van Personal Boxing zal Bryan Hessing intensief gaan begeleiden.