Heracles Almelo is een voetbalclub met een rijke historie en al jaren een gevestigde naam in het Nederlandse voetballandschap. Een organisatie met een ambitieuze blik op de toekomst, waar Erve Asito een thuis is voor iedereen en een plek van vermaak, verbinding en ontwikkeling. Ter versterking van haar commerciële team verricht Siebert & Wassink de werving naar een gedreven Business Development Manager.

De focus in deze functie ligt op het creëren van nieuwe verdienmodellen voor Heracles Almelo en het door ontwikkelen van Hettrix. Hettrix is een uniek samenwerkingsverband tussen vooraanstaande hightech bedrijven, kennisinstellingen en overheden met als doel het binden, boeien en behouden van technisch talent voor Almelo en de regio. Via de laagdrempeligheid van voetbal wordt men bij elkaar gebracht om de regio te versterken over thema’s als; talent(ontwikkeling), vitaliteit en duurzaamheid. Aan jou de taak om dit initiatief van Heracles Almelo verder te ontwikkelen en als accountmanager van de Hettrix-partners kansen te zien voor en met deze partners.

Daarnaast heb je focus op de propositie van de Heracles Foundation, de ontwikkeling van de Heracles Business Academie en het uitbouwen en vermarkten van activatieprogramma’s richting de B2B- partners van Heracles Almelo.

De BusinessClub van Heracles Almelo telt ruim vijfhonderd zakelijke relaties. Een mooie uitdaging om gezamenlijk met het commerciële team, bestaande uit zeven collega’s, het Twentse bedrijfsleven te overtuigen van de kracht van voetbal en het verbindende karakter van Heracles Almelo!

Verantwoordelijkheden

 • Verder ontwikkelen van het samenwerkingsverband Hettrix in samenwerking met de Commercieel Manager en de Hettrix-partners
 • Opstellen van het programma en realiseren van kennissessies en events voor Hettrix in samenspraak met de Partnership Manager van Hettrix
 • Fungeren als accountmanager voor de Hettrix-partners van Heracles Almelo
 • De Heracles Business Academy ontwikkelen in samenwerking met een zakelijk partner
 • Programma’s zoals de Heracles Business Academy, The Fitgame en de Heracles Foundation verderontwikkelen en vermarkten
 • De partnerships met de grotere sponsors van Heracles Almelo activeren
 • Ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen voor Heracles Almelo in afstemming met deCommercieel Manager
 • Direct rapporterend aan de Commercieel Manager

Deze functie is uitermate geschikt voor een kandidaat met een passie voor voetbal. Iemand die sociaal en maatschappelijk actief is in de regio en daarmee een eigen netwerk heeft opgebouwd!

Wij vragen:

 • Afgeronde HBO/WO opleiding; bij voorkeur richting Bedrijfskunde, Sportmarketing, Sporteconomie of soortgelijk
 • Enkele jaren werkervaring in een commerciële richting
 • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden
 • Je bent proactief en beschikt over een creatieve en doortastende marktbenadering
 • Je beschikt over een flexibele instelling, hetgeen inhoudt dat je bij alle thuiswedstrijden vanHeracles Almelo en bij zakelijke evenementen aanwezig bent
 • Je bent sociaal en maatschappelijk actief in de regio

Bedrijfsomschrijving

Heracles Almelo is een Nederlandse betaald-voetbalclub uitkomend in de Eredivisie uit Almelo. Heracles Almelo is opgericht op 3 mei 1903 en wist in het verleden twee keer landskampioen te worden. De club speelt haar thuiswedstrijden op Erve Asito, dat sinds de verbouwing in 2015 een capaciteit heeft van 12.080 toeschouwers. De organisatie telt in totaal ruim veertig medewerkers in vaste dienst.Met ruim vijfhonderd zakelijke relaties is de BusinessClub van Heracles Almelo één van de grootste in de regio.

Geïnteresseerd?

Siebert & Wassink is door Heracles gevraagd om de werving- en selectieprocedure voor de Business Development Manager te verzorgen. Reageren op deze functie kan uiterlijk tot 21 april 2024.

De eerste gesprekken worden gevoerd door Mathilde Vording bij Siebert & Wassink, in week 17. De vervolggesprekken met Heracles zijn gepland in week 18. Wij streven ernaar om de procedure voor 1 juni 2024 af te ronden. Solliciteer hier middels een motivatie en een CV. Neem voor meer informatie contact op met Mathilde Vording van Siebert & Wassink.