Al jaren is Heracles Almelo een gevestigde naam in het Nederlandse voetballandschap. Een club met een rijke historie, 120 jaar geleden opgericht en vanaf het seizoen 2023-2024 weer actief in de Eredivisie. Op Erve Asito ontvangen we iedere thuiswedstrijd duizenden supporters, sponsoren en andere belangstellenden. Ook buiten wedstrijddagen om is Erve Asito een thuis voor iedereen en een plek van ontmoeting. Heracles Almelo is meer dan voetbal.

Community Marketeer (fulltime)
Heracles Almelo is ter versterking van het marketing- en communicatieteam op zoek naar een gedreven Community Marketeer. Onder verantwoordelijkheid van de Manager Marketing & Communicatie zorg je er in deze functie voor dat je bezig bent met het activeren en laten groeien van de community van Heracles Almelo door middel van onder andere marketing en het organiseren van diverse evenementen. Beschik je over de juiste kwaliteiten? Solliciteer direct!

De uitdaging
Als Community Marketeer rapporteer je aan de Manager Marketing & Communicatie. Je houdt je binnen het marketing- en communicatieteam bezig met het verbinden en het versterken van alle doelgroepen binnen Heracles Almelo in samenwerking met het commerciële team. Jij weet hoe onze jongste fans opgroeien met Heracles Almelo: van de Herakids (0 t/m 12 jaar) tot de leden van Team Zwart Wit (13 t/m 17 jaar). Ook weet jij via de eDivisie binding te creëren met onze achterban. Jij bent altijd op zoek naar mogelijkheden om onze community te vergroten en ondersteunt bij het uiteindelijk structureel uitverkopen van Erve Asito.

Wat vragen we?
Jij bent in contact met onze community, ontwikkelt campagnes en organiseert evenementen. Jij bent en ambassadeur voor Heracles Almelo en weet de kernwaarden van de club uit te dragen in concrete marketingacties. Jij zorgt voor verbinding en activatie, maar ook voor groei van onze supportersdatabase. Je schrijft nieuwsbrieven richting diverse doelgroepen en levert een brede input in het gehele marketing- en communicatieteam. Je bent integer, flexibel en stressbestendig. Verder beschik je over:

• Goede communicatieve en sociale vaardigheden
• Bereidheid en flexibiliteit om indien nodig buiten kantoortijden te werken
• Ruime kennis van het Microsoft Office-pakket alsmede van alle social media kanalen
• Het inlevingsvermogen om je te kunnen verplaatsen in de jeugd van 0 tot en met 17 jaar

Waar beschik je over?
• Affiniteit op het gebied van marketing, communicatie en het organiseren van evenementen
• Proactieve werkhouding
• Opleiding in de richting van marketing, communicatie en/of evenementen
• HBO werk- en denkniveau (werkervaring is niet noodzakelijk)

Een aantal pre’s zijn:
• Je bent afkomstig uit en/of betrokken in Almelo en omstreken
• Je bent thuis in de wereld van de eSports
• Je bent supporter van Heracles Almelo

Wat biedt Heracles Almelo jou?
• Een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid
• Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
• Een marktconform salaris
• Een contract voor één jaar met de mogelijkheid tot verlenging
• Een unieke en zeer veelzijdige functie in een dynamische werkomgeving

Solliciteren?
Is dit jouw droombaan en wil je ons team versterken? Dan ontvangen we graag je schriftelijke reactie voorzien van je motivatie en cv uiterlijk vóór 12 september 2023 per e-mail naar hr@heracles.nl t.a.v. Frank Merjenburgh. Reacties zonder brief en/of motivatie worden niet in behandeling genomen.

Een selectiebureau maakt de selectie voor het uitnodigen van de kandidaten. De kennismakingsgesprekken worden ingepland in de laatste twee weken van september 2023. Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de selectieprocedure.