Vorige week werd Jizz Hornkamp gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Heracles Almelo. De spits die overkwam van Willem II is nu voor het eerst op trainingskamp met zijn nieuwe ploeg. Na een hectische week is het tijd voor een interview met de 25-jarige Noord-Hollander onder het genot van een cappuccino.

Op de vraag of Hornkamp een cappuccino wilde hebben, hoefde hij niet lang over na te denken. “Die drink ik wel op hoor”, zegt hij voorafgaand aan het interview. Hornkamp is voor wat betreft de cappuccino’s een fijnproever pur sang.

“Het gaat goed hier. Lekker trainen en fit worden. Dat bevalt me wel,” vertelt de goalgetter voor de camera’s van Heracles TV.

Hornkamp trof bij Heracles Almelo een oude bekende in de persoon van Navajo Bakboord. “Ik ken Navajo nog van onze tijd bij Ajax en hij is nu mijn kamergenoot. Ik spreek veel met hem over Heracles Almelo en hoe het er hier aan toe gaat, want het is natuurlijk voor mij nog wel een beetje wennen.”

Het trainingskamp in Billerbeck is voor Hornkamp een mooi moment om te integreren in de selectie. “Je bent hier natuurlijk 24/7 met elkaar. Je bent veel met elkaar bezig en leert iedereen goed kennen.”

Acapella

Het trainingskamp in Billerbeck betekent ook de ‘echte’ vuurdoop voor Hornkamp. De nieuwbakken Heraclied heeft – evenals de andere aanwinsten – zijn zangkunsten moeten vertonen bij de traditionele barbecue bij Hotel Weissenburg. Zijn optreden verliep echter wat anders dan gepland. “Ik wilde Kleine Jongen van AndrĂ© Hazes zingen. Dat nummer ken ik goed en zing ik vaker als ik nieuw ben bij een club. Ik was dus goed voorbereid. Maar ik zette de muziekbox aan en het duurde lang. Totdat op gegeven moment de muziekbox uitviel. Toen moest ik maar acapella zingen. Volgens mij klonk het prima”, aldus Hornkamp met een grote glimlach.

Bekijk hieronder het volledige interview met Jizz Hornkamp bij Heracles TV.