Donderdag 13 juli, dag vier van het trainingskamp in het Duitse Billerbeck. Na de barbecue-avond en enkele muzikale optredens van de nieuwkomers was het donderdag tijd voor een dubbele training. De eerste trainingssessie begon om 10.00 uur. De tweede trainingssessie volgde om 17.00 uur.

Fysieke duels

Onder de ochtendzon van Billerbeck trainde de selectie op de Helker Berg. Op het sportcomplex van DJK VfL Billerbeck werkte de ploeg de eerste van de twee trainingen van vandaag af. Positiespel, pass-en-trap vormen en kleine partijtjes op hoge intensiteit. Zomeraanwinst Jizz Hornkamp is voor het eerst mee op trainingskamp en hij kan zich wel vinden in deze manier van trainen. “Ik houd er wel van. Er wordt hard getraind en er zijn veel fysieke duels. Dat vind ik mooi”, vertelde hij voor de camera’s van Heracles TV.

In hetzelfde interview gaf Hornkamp een inkijkje in de dagelijkse gang van zaken in Billerbeck. Bekijk hieronder het volledige interview met de spits.

Tweede training

Na de zware ochtendtraining werd er ’s middags vooral gelachen tijdens de tweede trainingssessie van de dag. Ontspannen gezichten voerden de boventoon. De training duurde circa 45 minuten en stond vooral in het teken van voorzetten, afwerken en latje trap. De mooiste bal op de lat kwam van de voet van Robin Polley. Zijn bal op de lat kon rekenen op luid gejuich van de rest van de selectie.

Donderdagavond komt scheidsrechter Alex Bos op bezoek in Hotel Weissenburg. Hij komt vanuit de KNVB uitleg geven over de de (nieuwe) spelregels die komend seizoen in de Eredivisie worden gehanteerd.

Daarna rest op vrijdag nog één ochtendtraining, alvorens Heracles Almelo en Preussen Münster op vrijdagavond de degens kruisen. Om 18.00 uur wordt er afgetrapt op de Helker Berg voor de wedstrijd die 2×60 minuten zal duren. De kaartverkoop voor dit duel vindt plaats bij het sportcomplex.

Robin vs. Sem

Robin Polley en Sem Scheperman nemen het tegen elkaar op in ‘Robin vs. Sem’. Voor de camera’s van Heracles TV proberen de Heraclieden in 30 seconden zoveel mogelijk voorwerpen of namen te noemen van een bepaald onderwerp. Wie lukt het om deze strijd te winnen? En wie speelt het spelletje het slimst? Bekijk de video hieronder op Heracles TV.

Resterend weekschema

Vrijdag:
11.00 uur – Training (let op: trainingstijd is gewijzigd t.o.v. eerder berichtgeving)
18.00 uur – Oefenwedstrijd: Preussen Münster – Heracles Almelo (kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. Let op: pinnen is niet mogelijk, uitsluitend contant betalen).

Zaterdag:
10.00 uur – Training