Heracles Almelo is voor de 26e keer op trainingskamp in Billerbeck. Voor Diego van Oorschot en Stijn Bultman is dit het eerste trainingskamp met de hoofdmacht in de Duitse stad. Een mooie ervaring voor de jonge talenten uit de Academie, maar beiden zijn hier met maar één doel.

“Ik ben er niet om alleen de trainingen mee te doen. Ik wil laten zien dat ik het niveau aankan”, zegt Van Oorschot tegenover Heracles TV. De geboren Almeloër deed tot op heden twee keer mee met de A-selectie van de club. “Ik mocht een tijdje terug eerste twee keer meetrainen, waarna ik nog een keer werd uitgenodigd. We speelden een oefenwedstrijd, waarin ik 60 minuten mocht spelen. Sindsdien heb ik eigenlijk altijd meegetraind en zeven á acht keer bij de selectie gezeten.”

Voor de vleugelspeler bleef het niet alleen bij meetrainen. Van Oorschot mocht in de promotiewedstrijd tegen Jong PSV op 28 april zijn debuut maken. Daarna maakte hij ook minuten in de kampioenswedstrijd tegen Jong Ajax. “Dat is echt een droom natuurlijk. Ik besef het nog steeds niet helemaal. Als ik ’s avonds in bed lig en ik denk erover na, dan is dat heel mooi.”

De weg van Stijn Bultman

Waar Diego van Oorschot zijn debuut al maakte, is het voor Stijn Bultman nog niet zover. De verdediger is afkomstig uit de FC Twente/Heracles Academie en werkt geduldig toe richting zijn doel. “Als jonge jongen droom je er natuurlijk van om bij een eerste elftal te komen. Dat ik nu al een tijdje meetrain, is natuurlijk hartstikke mooi”, vertelt Bultman. “Heracles Almelo is een warme club en ik ben hier goed opgevangen. De jongens helpen me goed en laten me thuisvoelen.”

Op trainingskamp doet Bultman nog meer indrukken. “Het is bij het eerste elftal een stuk volwassener en het gaat sneller. Er worden nu op trainingskamp ook weer andere dingen van je verwacht, maar uiteindelijk kom je daar wel door.” Leren doet Bultman zeker in Billerbeck. “Je leert hier jezelf veranderen. Maar we leren ook hoe we duels met verschillende type spelers moeten aangaan.”

Bekijk hieronder het volledige interview met Van Oorschot en Bultman op Heracles TV.