Dag 3 in Billerbeck. Na de zware looptrainingen op dinsdag stond er op woensdagochtend een tactische training op het programma. Zoals gebruikelijk startte hoofdtrainer John Lammers de trainingssessie met een korte toespraak, waarna het ‘echte’ werk kon beginnen.

Justin Hoogma

Er was één afwezige bij de trainingsdag van vandaag: Justin Hoogma. De aanvoerder viel dinsdag uit tijdens de ochtendtraining en woensdagavond werd bekend dat Hoogma een kuitblessure heeft opgelopen.

Tactische training

In aanloop naar een nieuw Eredivisie-seizoen werkte de selectie aan de beoogde wedstrijdtactieken. Tijdens het eerste gedeelte van de training lag het accent voornamelijk op het tactisch drukzetten en uitverdedigen. Daarna werd de groep in tweeën verdeeld en trainden ze op de tactische uitvoering in de aanvalsfase en standaardsituaties.

Hieronder het fotoverslag van de tactische training.

Foto’s: NESimages.nl

Alternatieve training

‘S middags werkte de selectie een ‘alternatieve training’ af. In Hotel Weissenburg volgde de ploeg van John Lammers een anderhalf uur durende boksclinic. De clinic stond in het teken van mentale weerbaarheid en de accenten lagen voornamelijk op het coachen van en communiceren met je sparringpartner.

Raad de persoon

Na de training was er tijd voor ontspanning. Voor de camera’s van Heracles TV speelden Thomas Bruns, Michael Brouwer, Diego van Oorschot en Stijn Bultman een spelletje tegen elkaar: Raad de persoon. De ervaren jongens tegen de jonge talenten. Welk duo weet de meeste personen goed te raden? Bekijk het item hieronder!

Barbecue

Als afsluiter van de woensdag werd er in Hotel Weissenburg een barbecue georganiseerd. Enkele sponsoren, de directie, spelers en staf genoten van de lekkerste barbecue gerechten uit de omgeving Noordrijn-Westfalen. Tijdens de traditionele barbecue avond ondergingen de aanwinsten van Heracles Almelo hun vuurdoop. De nieuwkomers werden geacht een liedje te zingen voor het aanwezige publiek.

Foto’s: NESimages.nl

Resterend weekschema

Donderdag:
10.00 uur – Training
17.00 uur – Training

Vrijdag:
10.30 uur – Training
18.00 uur – Oefenwedstrijd: Preussen Münster – Heracles Almelo

Zaterdag:
10.00 uur – Training