Na het behaalde kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie vlogen de selectiespelers uit naar verschillende vakantieoorden om te genieten van een welverdiende rustperiode. Voor één Heraclied duurde het seizoen 2022-2023 nog wat langer. Navajo Bakboord werd opgeroepen voor de nationale ploeg van Suriname en speelde met Natio de Gold Cup-kwalificatiewedstrijd tegen Puerto Rico.

“Het was een eer om voor Suriname te spelen en in de basis te beginnen”, vertelt Bakboord bij Heracles TV. “Eigenlijk ben ik altijd voor Nederland uitgekomen, maar dat hield op gegeven moment op. Daarna ben ik benaderd door Suriname, mijn moederland.”

Voor Bakboord was het de eerste keer dat hij in actie kwam voor Suriname. “En dat was bijzonder. Dat merkte je ook in aanloop naar de wedstrijd. Het leefde echt en ook bij mezelf. Er kwam van binnen gewoon iets bij mij los, dus mijn debuut voor Suriname was een heel bijzonder moment.”

Helaas voor Bakboord liep zijn interlanddebuut uit op een nederlaag. De ploeg van bondscoach Aron Winter verloor het duel met Puerto Rico na strafschoppen, waardoor het kwalificatie voor de Gold Cup misliep.

Trainingskamp Billerbeck

Na een verlengde vakantieperiode voegde Navajo Bakboord zich maandag weer bij de selectie. Samen met de rest van de groep vertrok de verdediger naar het Duitse Billerbeck voor het traditionele trainingskamp.

In Billerbeck sprak Heracles TV met Bakboord. Bekijk hieronder het volledige interview.