Al jaren is Heracles Almelo een gevestigde naam in het Nederlandse voetballandschap. Een club met een rijke historie, 120 jaar geleden opgericht en vanaf het seizoen 2023-2024 weer actief in de Eredivisie. Op Erve Asito ontvangen we iedere thuiswedstrijd duizenden supporters, sponsoren en andere belangstellenden. Ook buiten wedstrijddagen om is Erve Asito een thuis voor iedereen en een plek van ontmoeting. Heracles Almelo is meer dan voetbal.

Medewerker Veiligheidszaken (fulltime)

Heracles Almelo is op zoek naar een gedreven medewerker Veiligheidszaken. In samenwerking met de veiligheidscoördinator zorg je er in deze functie voor dat het veiligheidsbeleid van Heracles Almelo gewaarborgd blijft. Beschik je over de juiste kwaliteiten? Solliciteer direct!

De uitdaging

Als medewerker Veiligheidszaken rapporteer je aan de Veiligheidscoördinator en houd je je bezig met het verhogen van de veiligheid, gastvrijheid, en beleving bij thuis- en uitwedstrijden van Heracles Almelo. Je bewaakt de huidige processen en stuurt bij waar verbeteringen mogelijk zijn. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de verdere professionalisering van de stewardorganisatie van Heracles Almelo en ondersteun je de facilitair manager waar nodig. Je handelt hierin zelfstandig aan de hand van een vastgesteld plan van aanpak, waar ruimte is voor eigen ideeën. 

Wat vragen we?

Met jouw analytische vermogen is het aanbevelen van verbeterplannen voor verschillende processen, waaronder de stewardorganisatie, geen probleem. Je bent pro-actief en schakelt makkelijk tussen verschillende doelgroepen en externe samenwerkende partijen. Jij weet op een betrokken en overtuigende manier het beste uit onze vrijwilligers te halen om samen met hen te groeien naar een professionelere werkomgeving. Daarnaast ben je integer, flexibel en stressbestendig. Verder beschik je over:

 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden
 • Bereidheid en flexibiliteit om buiten kantoortijden te werken
 • Kennis en ervaring met betrekking tot vrijwilligersmanagement
 • Ruime kennis van het Microsoft Office-pakket

Waar beschik je over?

 • Affiniteit op het gebied van veiligheid
 • Minimaal MBO+ werk- en denkniveau

Een aantal pre’s zijn:

 • Je bent afkomstig uit en/of betrokken in Almelo en omstreken
 • Opleiding Integrale Veiligheidskunde 
 • Bewezen werkervaring op het gebied van veiligheid
 • Je bent supporter van Heracles Almelo

Wat biedt Heracles Almelo jou?

 • Een uitdagende functie met verantwoordelijkheid in een prettige en informele werkomgeving
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Een marktconform salaris
 • Een contract voor (in eerste instantie) een jaar
 • Een unieke en zeer veelzijdige functie in een dynamische werkomgeving

Solliciteren?

Je schriftelijke reactie voorzien van je motivatie en cv ontvangen we graag uiterlijk maandag 5 juni 2023 per e-mail naar hr@heracles.nl  t.a.v. Sven Legebeke. Reacties zonder brief en/of motivatie worden niet in behandeling genomen. 

Een selectiebureau maakt de selectie voor het uitnodigen van de kandidaten. De kennismakingsgesprekken worden ingepland in de eerste twee weken van juni 2023. Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de selectieprocedure.