Heracles Almelo vervult, naast een sportieve rol, ook een belangrijke sociale rol in de regio. De club maakt gebruik van haar grote impact op de regio om een positieve bijdrage te kunnen leveren op maatschappelijk gebied. Heracles Almelo is een toegankelijke club waar iedereen welkom is en waar continu wordt gestreefd naar meer verbondenheid. In 2022 heeft de club een stichting opgericht, de Heracles Foundation, om de maatschappelijke belangen van de club in de gemeente te behartigen. In samenwerking met de gemeente Almelo is er gekozen voor vier focuspijlers: Kansengelijkheid, Sociale verbondenheid, Laaggeletterdheid en Vitaliteit. Onder deze pijlers worden jaarlijks twintig projecten en een tal aan activiteiten uitgevoerd met een bereik van minimaal 33.000 mensen!

Wat ga je doen?

Als stagiair(e) Maatschappelijk bij de Heracles Almelo ben je een echte teamspeler, heb je geen 9 tot 5 mentaliteit en ben je onderdeel van de Heracles Almelo-familie. Je gaat je bezig houden met maatschappelijke projecten en wordt daar het eerste aanspreekpunt van. Daarnaast ga je actief aan de slag met het organiseren van activiteiten en evenementen en het coördineren van bijzondere wensverzoeken. Bij de thuiswedstrijden ben je beschikbaar om groepen te ontvangen en te begeleiden. Daarnaast ben je actief in de wedstrijdorganisatie.

Jij bent de schakel tussen het maatschappelijke werkveld en Heracles Almelo. Tevens denk je strategisch mee als het gaat om de Heracles Foundation. Wat kan Heracles Almelo doen om dé maatschappelijke partner van de gemeente te worden? Hoe kan Heracles Almelo de maatschappelijke doelen als krachtig marketingmiddel inzetten? Wat zijn trends en ontwikkelingen in het maatschappelijke werkveld waar Heracles Almelo zich voor moet inzetten? Enkele voorbeeldvraagstukken waar je je tijdens je stage mee bezig kunt houden.

De ideale kandidaat:

 • Volgt minimaal een hbo-opleiding die gerelateerd is aan sportmanagement, evenementen en/of marketing/communicatie;
 • Heeft een flexibele instelling en affiniteit met voetbal;
 • Kan een beleidsplan opstellen t.a.v. project en het uitvoeren van dat plan;
 • Heeft een ondernemende en proactieve instelling;
 • Kan zowel zelfstandig als in teamverband werken;
 • Heeft een helicopterview en kan hiermee projecten coördineren;
 • Is maatschapelijk betrokken en ondernemend;
 • Is een ambassadeur van de club;
 • Weet de kernwaarden van de club te vertalen naar concrete acties;
 • Is minimaal drie dagen per week beschikbaar om mee te werken;
 • Is beschikbaar tijdens thuiswedstrijden.

Je wil aan de volgende competenties werken:

 • Klantgericht opereren;
 • Professioneel handelen;
 • Plannen en organiseren;
 • Communicatief vaardigheden;
 • Aanpakmentaliteit;
 • Leidinggeven en management;
 • Stategisch inzicht;
 • Helicopterview.

Wat bieden we?

 • Meewerkstage op strategisch niveau;
 • Opleidingsniveau: hbo;
 • Vergoeding: geen;
 • Reiskostenvergoeding: geen;
 • In bezit van rijbewijs: pre;
 • In bezit van eigen vervoer: niet verplicht.

Heracles Almelo is een S-BB (voorheen ECABO) erkend leerbedrijf

Interesse?
Interesse in deze stage? Twijfel dan niet! Stuur je motivatiebrief en CV naar Lisa Ainsley (l.ainsley@heracles.nl) en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor vragen kan je bij haar terecht.

Acquisitie naar aanleiding van deze stagevacature wordt niet op prijs gesteld.