Heracles Almelo haalt de 24-jarige aanvallende middenvelder Anas Ouahim binnen. Hij tekent in Almelo een contract voor tweeënhalf seizoen met een optie voor nog een seizoen. De in Duitsland geboren Marokkaan speelde in zijn jeugd voor 1.FC Köln tot aan het tweede elftal. Daarna speelde Ouahim achtereenvolgens voor VfL Osnabrück, SV Sandhausen, 1.FC Kaiserslautern (huur) en weer SV Sandhausen.

Technisch directeur Tim Gilissen geeft aan dat Ouahim al voor langere tijd op de radar stond: “Met name in zijn tijd bij VfL Osnabrück heeft onze scouting Anas intensief gevolgd en is hij vaak positief opgevallen. Daarna heeft hij nog de stap gemaakt naar de 2. Bundesliga. Hij kwam nu vrij en gezien de ontwikkelingen aan onze kant was dit het moment om hem aan te trekken.”

Anas Ouahim geeft aan goede gesprekken te hebben gehad met Gilissen. Ouahim: “Heracles Almelo is een club waar ik de volgende stappen in mijn carrière kan zetten. Ik heb niet voor niets voor een langere verbintenis gekozen. Ik denk echt dat er hier iets moois kan ontstaan. Met mijn individuele kwaliteiten wil ik een bijdrage aan de doelstellingen van het team leveren. Het is aan de trainer of ik in de basis kom te staan, maar dat is absoluut mijn eigen doel.”

ANAS OUAHIM

Foto’s: nesimages.nl