Het maatschappelijke project Sport & Speel Goed staat in de schijnwerpers rond de thuiswedstrijd tegen Ajax. In samenwerking met SolarEnergyWorks en Speelgoedbank Twente vraagt Heracles Almelo aandacht voor het project waarmee gestreden wordt tegen kinderarmoede in de regio.

Rond Heracles Almelo – Ajax wordt gecollecteerd en ontvangen bezoekers een flyer waarmee men eenvoudig online kan doneren. Onder alle online donaties van minimaal vijf euro wordt een gesigneerd wedstrijdshirt verloot.

Om Sport & Speel Goed extra onder de aandacht te brengen is in de rust van de wedstrijd een skippybal-race waarin clubmascotte Bultje het opneemt tegen vijf supporters. De winnende supporter krijgt een sporttas met spellen cadeau.

Speelgoedbus

Het doel van de activiteiten is het ophalen van €2500,- om bij te dragen aan de realisatie van een heuse speelgoedbus. Met deze bus willen Speelgoedbank Twente, SolarEnergyWorks en Heracles Almelo op termijn speelgoed en sportartikelen naar kinderen toe brengen. Dat draagt wezenlijk bij aan het doel van het project Sport & Speel Goed: kinderen die leven onder de armoedegrens de mogelijkheid bieden om te kunnen sporten en spelen. De inzet van de speelgoedbus moet de drempel daartoe verlagen.