Heracles Almelo hecht veel waarde aan sportiviteit en respect. Iedereen zou moeten kunnen sporten, ongeacht leeftijd, afkomst en lichamelijke mogelijkheden. Sportief zijn en je ook daadwerkelijk sportief gedragen zijn twee dingen. Respect hebben voor elkaar is in deze tijd niet altijd vanzelfsprekend. In deze week van Sportiviteit en Respect aandacht voor verschillende projecten / activiteiten waar Heracles Almelo aan verbonden is. Iedere dag (te beginnen met dinsdag) lichten we één deelnemer van een project uit. Hem / haar vragen we onder andere naar de ervaringen, ontwikkelingen en omgangsvormen. Vandaag in beeld; Hans (Gold Stars Heracles)

Hans is 67 en maakt onderdeel uit van Gold Stars Heracles. Deze, met alle respect, oudere heren komen wekelijks bij elkaar om te trainen en spelen met grote regelmaat toernooien. Dit alles in wandelend tempo, want rennen is ten strengste verboden bij Walking Football. Bij Walking Football gaat het echter om meer dan voetballen alleen. Het sociale aspect is minstens zo belangrijk en dat hebben de heren Gold Stars wel goed begrepen. De nodige uiteenlopende activiteiten worden namelijk georganiseerd.

“Vorig jaar ben ik met pensioen gegaan. Dan hou je ineens vrije tijd over. Het bestaan van de Gold Stars was mij wel bekend en ik besloot bij een training te gaan kijken. Ik dacht eigenlijk dat ik er helemaal niets van kon, maar dat bleek nog wel mee te vallen. Daarna ben ik direct lid geworden.” Hans praat makkelijk en graag over voetbal, dat is wel duidelijk. Hij blijkt een man met een zwart-wit hart te zijn. “Ik kom al ruim 50 jaar bij AVC Heracles en heb de tijden aan de Bornsestraat uiteraard ook meegemaakt.”

Lichamelijke ontspanning is één van de redenen voor Hans om nog actief aan het sporten te blijven. “Gold Stars Heracles was voor mij een schot in de roos. Een hele leuke groep waar voetbal en ‘het sociale’ even belangrijk zijn. Status of iets in die richting maakt allemaal niets uit bij deze groep.” Dat groepsgevoel is voor Hans een belangrijk onderdeel van de Gold Stars; “We hebben een hechte groep, dat vind ik mooi. Ook een goede trainer trouwens en dat is zeker niet onbelangrijk.”

Hans moet even nadenken over wat nou de leukste activiteit is. Het zijn er namelijk nogal wat. “Een quiz of gewoon even biljarten vind ik wel heel leuk om te doen. Ook de uitjes en dan met name het uitje naar Engeland kijk ik bijzonder naar uit.”

“Recentelijk hebben we ook samen Sinterklaas gevierd en een kerstmaaltijd genuttigd. De toernooien vind ik overigens ook altijd leuk. Uit bij Werder Bremen is ook al zo’n mooie ervaring en wat ik natuurlijk niet mag vergeten is de eigen Almelo City Cup.” Deelnemers zijn trots om onderdeel uit te maken van Gold Stars Heracles blijkt uit de woorden van Hans.

De rol van Heracles Almelo noemt hij essentieel. “Het is een mooie wisselwerking. Ik vind het persoonlijk klasse dat Rob (Algemeen directeur Rob Toussaint red.) ons recentelijk nog toe kwam spreken bij ons jubileum. We zijn natuurlijk ook een soort omgevingsambassadeurs voor de club geworden en spelen met het Asito logo op de borst in de hele regio.”

De vraag of hij daadwerkelijk supporter van de club is komt in de categorie ‘overbodige vragen’ terecht. “Vanaf mijn 3e of 4e jaar ofzo al. Eigenlijk mijn hele leven al wel. Vader en moeder waren ook supporter en mijn vrouw zit in het bestuur van de monumentale tribune.” Een seizoenkaart heeft hij al bijzonder lang. “Ik denk dat ik al een seizoenkaart heb vanaf het moment dat de seizoenkaart bedacht werd.” zegt Hans lachend.

“Waar ik me trouwens wel aan stoor is die overdreven reacties van spelers soms. Na een overtreding bijvoorbeeld. Die ‘show’ is zo jammer en helemaal niet nodig.”

Hans voelt zich als een vis in het water bij deze mooie groep ‘oudere heren’. “De lichamelijke ontspanning had ik al benoemd. Daar gaat het in de basis om. Maar de 3e helft is ook heel gezellig hoor.”

Meer informatie over Gold Stars Heracles is te vinden op www.goldstarsheracles.nl