Heracles Almelo hecht veel waarde aan sportiviteit en respect. Iedereen zou moeten kunnen sporten, ongeacht leeftijd, afkomst en lichamelijke mogelijkheden. Sportief zijn en je ook daadwerkelijk sportief gedragen zijn twee dingen. Respect hebben voor elkaar is in deze tijd niet altijd vanzelfsprekend. In deze week van Sportiviteit en Respect aandacht voor verschillende projecten / activiteiten waar Heracles Almelo aan verbonden is. Iedere dag lichten we één deelnemer van een project uit. Hem / haar vragen we onder andere naar de ervaringen, ontwikkelingen en omgangsvormen. Vandaag in beeld; Guusje (Heracles Soccer Camps)

Guusje is 10 jaar en heeft al een paar keer meegedaan aan Heracles Soccer Camps. Tijdens de Soccer Camps werkt jeugd van 6 t/m 15 jaar aan de voetbalvaardigheden. Dit alles uiteraard onder leiding van gediplomeerde trainers. Daarnaast staat plezier maken voorop en zijn er meer dan voldoende activiteiten tijdens het randprogramma.

Als meisje staat Guusje meer dan haar mannetje. Ze laat weten dat ze bijzonder graag wilde voetballen en dat voor de plaatselijke club NEO Borne doet in JO11-2. “Bij NEO hoorde ik ook van Soccer Camps, ik heb daar al twee keer meegedaan, maar ook in het stadion al.” “Dat was tijdens de dag die door Asito georganiseerd werd.” vult haar vader aan.

Guusje speelt bij de JO11-2 dus tussen de jongens en zegt een echte liefhebber te zijn. “Ik wil gewoon graag voetballen en het liefst tussen de jongens en op een zo hoog mogelijk niveau. Bij Soccer Camps werd ik als meisje een keer bij de laagste groep ingedeeld, dat werd gelukkig later wel aangepast.” “Ze moest er even flink in kleunen en toen hadden ze het wel in de gaten.” vult vader dit keer lachend aan. Vader blijkt zelf ook een fanatiek voetballer en trainer te zijn. Guusje heeft dat dus overduidelijk niet van een vreemde.

Joey Pelupessy vind ze de beste speler. “Die speelt nu natuurlijk niet meer bij Heracles, maar hem vind ik wel goed. Ik heb hem ook wel een paar keer gezien, want hij woonde naast mijn opa en oma. Pröpper en Droste kwamen ook wel eens bij hem op bezoek.”

“Wist je trouwens dat ik wel eens tegen Marc (coördinator Soccer Camps red.) heb gespeeld? Dan moesten we met NEO tegen Dos’37 spelen. Dat was ook wel leuk.”

Het leukste aan Soccer Camps is toch wel het ontmoeten van spelers. “Pröpper, Niels Leemhuis en Peterson heb ik daar bijvoorbeeld gezien toen.” Dat het specifiek om Heracles Soccer Camps gaat maakt Guusje overigens niet zo heel veel uit. “Als ik maar lekker kan voetballen.”

Ze weet vrijwel zeker dat ze altijd blijft sporten. “Ja, dat denk ik wel. Het liefst wil ik heel goed worden.” Voetbal staat dus behoorlijk centraal in haar leven. Hoever ze het later gaat schoppen in het damesvoetbal weet ze nog niet. “Me eerst nog maar even bewijzen tussen de jongens.” klinkt het strijdvaardig.

Meer informatie over Heracles Soccer Camps en het programma voor 2020 is te vinden op www.heracles.nl/soccercamps