Heracles Almelo hecht veel waarde aan sportiviteit en respect. Iedereen zou moeten kunnen sporten, ongeacht leeftijd, afkomst en lichamelijke mogelijkheden. Sportief zijn en je ook daadwerkelijk sportief gedragen zijn twee dingen. Respect hebben voor elkaar is in deze tijd niet altijd vanzelfsprekend. In deze week van Sportiviteit en Respect aandacht voor verschillende projecten / activiteiten waar Heracles Almelo aan verbonden is. Iedere dag (te beginnen met dinsdag) lichten we één deelnemer van een project uit. Hem / haar vragen we onder andere naar de ervaringen, ontwikkelingen en omgangsvormen. Vandaag in beeld; Gino (Heracles Voetjebal)

Gino is 3 jaar en speelt op de zondagmorgen bij Heracles Voetjebal. Voetjebal is een ouder- kindconcept, waarbij spelenderwijs de (voetbal)balvaardigheden van het kind worden vergroot. Ook kleuren benoemen, tellen en symbolen herkennen komt aan bod bij Voetjebal. Kinderen van 2 tot 5 jaar kunnen meedoen.

Met de haren strak in de plooi komt de enthousiaste Gino binnen rennen. Met zijn ouders in zijn kielzog laat hij direct merken wat hij het allerliefste doet. “Gaan we zo nog voetballen?” is dan ook het eerste wat hij vraagt. Dat het vandaag om het maken van een foto ging en het beantwoorden van enkele vragen nam hij voor lief, maar daarmee verdween de hoop op het trappen van een balletje nog niet.

Toen de fotograaf aangaf geen speler van Heracles Almelo te zijn, maar wel een beetje kon voetballen was dit voor Gino aanleiding om ook daar de vraag neer te leggen. “Mooi, gaan we dan zo toch nog even voetballen?”

Gino steekt resoluut drie vingers de lucht in als hem naar zijn leeftijd wordt gevraagd. Zijn toekomstperspectief is ook al duidelijk. Later wil hij spelen voor Heracles Voetjebal geeft hij aan. Heracles Almelo was ook goed toen hem verteld werd dat hij voor Voetjebal later ietsjes te oud zou zijn.

De ouders van Gino enthousiasmeren hem om te bewegen. “Op Facebook kwam Voetjebal voorbij. Dit leek ons erg leuk voor Gino. Vervolgens hebben we voor Heracles Voetjebal gekozen. Ook omdat we daar zo’n mooi tenue’tje bij kregen.”

Het eerste wat in Gino opkomt bij de vraag wat hij van Voetjebal vindt; “Heel leuk!” “Samen met zijn vriendje zet hij de boel altijd een beetje op stelten.” aldus zijn moeder. Dat wilde de driejarige wel graag beamen. “We mochten heel veel rommel maken en met ringen gooien.” zei hij stralend. “Dit was tijden de ‘Pietenles’” vulde zijn moeder aan.

“Bewegen is voor hem gewoon leuk en voor ons belangrijk dat hij dat doet. Zo kan hij zijn energie kwijt en is hij lekker bezig.” Op de vraag of sportiviteit en respect een rol spelen bij Voetjebal hebben de ouders van Gino ook een mooi antwoord; “Samen spelen, daar gaat het om. Ze hebben enorm veel plezier met elkaar. Een kind ziet niet of iemand anders is of uit een ander land komt, dat maakt ze op die leeftijd gelukkig helemaal niets uit.”

Nadat Gino hoort dat dit alle vragen waren staat hij op en steekt zijn hand uit. De handdruk wordt lachend in ontvangst genomen. Gehuld in Voetjebal tenue én de net verkregen sjaal verlaat Gino even enthousiast als hij binnenkwam het stadion. Meer informatie over Heracles Voetjebal is te vinden op www.heracles.nl/voetjebal