Het Bijzondere Eredivisieteam van Heracles Almelo trainde donderdagavond op Erve Asito. Ter voorbereiding op de tweede speelronde van aanstaande zondag werden onder leiding van René Kolmschot de laatste puntjes op de i gezet.

Het team, bestaande uit spelers uit de regio, neemt het zondag in Groningen op tegen FC Groningen, De Graafschap en FC Utrecht. Als voorbereiding op deze dag is op zaterdag 5 oktober de thuiswedstrijd tegen FC Emmen bezocht en werd gisteren tijdens de training gewerkt aan de automatismen.

Foto’s Harry Broeze

Eerst kregen de spelers van Kolmschot een kijkje achter de schermen, alvorens hij ze aan het werk zette op het veld. In de persruimte werd de avond vervolgens afgesloten met wat fotomomenten en kregen de laatste aanwinsten het wedstrijdtenue overhandigd.

Bijzondere Eredivisie

Met de Bijzondere Eredivisie is voor de nodige spelers, die niet in het reguliere voetbal spelen, een droom uitgekomen: ze spelen voor een eredivisieclub in een unieke competitie. Dat is natuurlijk supercool! Een seizoen lang spelen de Bijzondere Eredivisieteams van SC Heerenveen, ADO Den Haag, FC Groningen, De Graafschap, Heracles Almelo, Excelsior Rotterdam, FC Emmen, VVV Venlo, FC Utrecht en Ajax tijdens verschillende rondes een aantal wedstrijden tegen elkaar. Iedere ronde vindt plaats bij één van de profclubs die meedoen.