Mauro Junior heeft met het Braziliaanse elftal onder 23 jaar een nederlaag geleden tegen de leeftijdsgenoten uit Japan: 2-3. De Heraclied, die rood zag in de vorige interland tegen Venezuela, kwam in dit duel niet in actie.

Brazilië ging goed van start in São Lourenço de Mata, een voorstad van Recife. Matheus Cunha benutte na een klein kwartier een penalty. Japan kwam in de 28ste minuut langszij dankzij een afstandsschot van Ao Tanaka.

Na de rust sloeg Japan toe. Ao Tanaka trof in de 53ste minuut opnieuw het doel en deze keer werd het schot van richting veranderd. Een klein kwartier later scoorde Nakayama met een afstandsschot de 1-3. Brazilië kwam in de slotfase nog terug dankzij een benutte strafschop van Pedro maar Japan, dat nog Machida verloor met een rode kaart, hield stand.