Bryan Hessing gaat voor de eerste keer het Nederlands elftal vertegenwoordigen. De eSpeler van Heracles Almelo neemt het met de digitale tak van Oranje op tegen Duitsland. De strijd wordt gestreden in het kader van de EK-kwalificatiewedstrijd die Duitsland en Nederland op 6 september tegen elkaar spelen.

De Duitse bond is de organisator van de vriendschappelijke e-interland, waar teams van vier het tegen elkaar gaan opnemen. De Nederlandse selectie bestaat naast Bryan Hessing van Heracles Almelo uit Dani Hagebeuk (Ajax), Bob van Uden (Ajax) en Lev Vinken (Mkers). Hessing is trots op zijn selectie: “Het is een hele eer om voor je land te mogen spelen. Ook is het een mooie beloning voor het einde van het FIFA19-seizoen waarin ik keihard gewerkt heb.” Hessing werd in de nationale eDivisie kampioen van het Xbox-seizoen.

De e-interland vindt net als het EK-kwalificatieduel op 6 september plaats in Hamburg. De wedstrijden worden gespeeld op de Xbox One en PlayStation 4. In totaal worden vijf wedstrijden gespeeld: twee duels 1 tegen 1 en drie wedstrijden 2 tegen 2.

De e-interland is op 6 september van 14.00 uur tot 18.00 uur live te volgen via een livestream op www.onsoranje.nl.